Ο Φώτης Κουβέλης στον Prisma 91,6: Οι διαφορές μου με τον ΣΥΡΙΖΑ έχουν λειανθεί έως εξαφανιστεί

Ο Φώτης Κουβέλης μίλησε στο απογευματινό μαγκαζίνο του Prisma  91,6 και τον Παναγιώτη Κουνιάκη,  για τις πολιτικές εξελίξεις και αναφερόμενος το προσφυγικό υπογράμμισε ότι δεν είναι υπερβολικό να υποστηρίξει  κάποιος ότι βρισκόμαστε σε ιστορικού χαρακτήρα ανακατατάξεις, όχι μόνο για την Ευρώπη αλλά συνολικότερα για την παγκόσμια κοινότητα.

Είναι συγκλονιστικές- καθοριστικές οι  στιγμές που ζει ολόκληρη  η Ευρώπη και βεβαίως και  η χώρα μας,  αν λάβουμε υπ’ όψιν ότι είναι μια χώρα των 11.000.000 με την γεωγραφική της θέση να αποτελεί   πύλη για την έξοδο των προσφύγων προς την Ευρώπη.

Όλα αυτά  όπως ανέφερε  διαμορφώνουν μια κατάσταση η οποία πρέπει να διαχειριστεί  και στη βάση μιας Ευρωπαϊκής αλληλεγγύης,  η οποία δυστυχώς μέχρι τώρα δεν έχει μορφοποιηθεί και δεν εκφράζεται με συγκεκριμένο τρόπο.

Σύμφωνα με τον κύριο Κουβέλη η σύνοδος κορυφής είχε κάποια θετικά στοιχεία για την Ελλάδα,  ωστόσο απομένει η εξειδίκευση αυτών από τη πλευρά της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ωστόσο δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στις ευθύνες της Ευρώπης λέγοντας ότι  όταν η χώρα μας ζητούσε αυξημένο ρυθμό hot spot, με εξοπλισμό καταγραφής των προσφύγων η Ευρώπη έστειλε μόλις πέντε μηχανήματα την ώρα που εμείς είχαμε ζητήσει πολλαπλάσια, όταν η χώρα μας ζήτησε αυξημένα σκάφη της Frontex για να περιπολούν στα χωρικά ύδατα,  η Ευρώπη έκανε ότι δεν ακούει και βεβαίως το ΝΑΤΟ ήταν μια επιλογή στην οποία συμφώνησε και Τουρκία, αλλά βλέπετε τώρα ότι Τουρκία αξιοποιώντας και παζαρεύοντας θέλει να εμπλέξει το ΝΑΤΟ σε συνολικότερα προβλήματα που έχουν να κάνουν με θέματα Εθνικής Κυριαρχίας.

Όσον αφορά τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και το αν υποσχέθηκε περισσότερα από αυτά τα οποία μπορούσε  να κάνει ο κύριος Κουβέλη υπογράμμισε  ότι οι  μεγάλες υποσχέσεις του περασμένου καλοκαιριού,  είχαν δημιουργήσει μία Ελπίδα σε μεγάλα στρώματα του Ελληνικού  λαού, εξού  και το 36% που πήρε στις  εκλογές, με την ελπίδα και ότι τα πράγματα θα βελτιωθούν.

Μετά την προσγείωση στην πραγματικότητα από την πλευρά της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ,  με την συμφωνία που υπέγραψε, το τρίτο μνημόνιο η πορεία είναι διαφορετική.

Ο κύριος Κουβέλης υπογράμμισε ότι τα πράγματα εξ αντικειμένου είναι δύσκολα και δεν μπορούν  να αλλάξουν  από τη μια μέρα στην άλλη. Ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει από τη μία πλευρά να υπηρετεί την πορεία προς την έξοδο,  στην βάση των όσων έχουν συμφωνηθεί  και από την άλλη να εφαρμόσει ένα παράλληλο πρόγραμμα το οποίο μπορεί να μην ανατρέπει ριζικά τα πράγματα, αλλά θα αποτελεί ανακούφιση και κυρίως θα διαμορφώνει συνθήκες ώστε  σιγά σιγά να βελτιώνεται και το επίπεδο της εργασίας.

Η κυβέρνηση πρέπει τάχιστα να αξιοποιήσει τα προγράμματα  ΕΣΠΑ καθώς και το πρόγραμμα Γιούνκερ το οποίο προβλέπει 33, 5 δισεκατομμύρια ευρώ  και μάλιστα χωρίς τη μεσολάβηση του Ελληνικού δημοσίου.

Όσον αφορά το ενδεχόμενο επιστροφής στο ΣΥΡΙΖΑ, είπε  ότι οι λόγοι που οδήγησαν το 2010 να φύγουν από τον τότε ΣΥΡΙΖΑ,  έχουν περιοριστεί έως έχουν εξαφανιστεί στα βασικά σημεία.

Από την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε τη σταθερή Ευρωπαϊκή Πορεία της χώρας, την παραμονή στην ευρωζώνη και κατά συνέπεια την παρουσία τη,ς με τη συμμετοχή της ευρωζώνης στην Ευρωπαϊκή Ένωση, είναι πάρα πολύ θετικό στοιχείο.

Βεβαίως υπάρχουν πλευρές που  να λειανθούν με τον ίδιο να λέει ότι υποστηρίζει την προοδευτική διακυβέρνηση, άσχετα με τα κατά καιρούς στοιχεία κριτικής.

{youtube}-lt0A0kObCs{/youtube}

About Ομάδα Σύνταξης 69824 Articles
To PrismaRadio.gr είναι τo ενημερωτικό ραδιόφωνο της Βορειοδυτικής Ελλάδας

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*