Βελτιώνεται σταδιακά ο καιρός σε όλη τη χώρα

Βελτίωση του καιρού αναμένουμε την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου, με τις βροχοπτώσεις να περιορίζονται σταδιακά στο κεντρικό και ανατολικό Αιγαίο και στην Κρήτη, όπου και εκεί γρήγορα θα εξασθενίσουν.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 17 βαθμούς στα κεντρικά και ανατολικά ηπειρωτικά, 0 έως 13 στη βόρεια Ελλάδα, 3 έως 15 στη δυτική Ελλάδα, 2 έως 12 στο βόρειο Αιγαίο και από 8 έως 16 βαθμούς στο κεντρικό Αιγαίο, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Στα ορεινά οι θερμοκρασίες θα κυμανθούν 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερα.

Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως από τα βόρεια ως 6 και τοπικά στα πελάγη 7 με 8 μποφόρ.

Στην Αττική ο καιρός αναμένεται να παρουσιάσει πρόσκαιρες νεφώσεις τις πρωινές ώρες όποτε είναι πιθανόν να σημειωθούν τοπικές βροχές. Βαθμιαία ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6 και τις πρωινές ώρες 7 και στα ανατολικά πιθανώς 8 Μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη περιμένουμε λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις πρώτες πρωινές ώρες στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές, μεμονωμένες καταιγίδες και ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ανατολικοί 4 με 6 και πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες στα ανατολικά κατά τόπους 7 Μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Στην Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη δυτική Πελοπόννησο και τα νησιά του Ιονίου ο καιρός αναμένεται να είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 7 και στο Ιόνιο πιθανώς τοπικά 8 Μποφόρ με σταδιακή ενίσχυση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία από 7 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο ο καιρός αναμένεται να παρουσιάσει λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις πρωινές ώρες στα ανατολικά τμήματα με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες στις Σποράδες, την Εύβοια και κατά τόπους στην ανατολική Στερεά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 7 και στα ανατολικά τοπικά 8 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία από 8 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη ο καιρός αναμένεται να παρουσιάσει νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές στις ανατολικές Κυκλάδες. Σταδιακή βελτίωση περιμένουμε από τα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 6 με 8 και πιθανώς τοπικά 9 Μποφόρ. Σταδιακή εξασθένηση περιμένουμε από το απόγευμα και από τα δυτικά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός περιμένουμε να παρουσιάσει νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στα νότια. Σταδιακή βελτίωση περιμένουμε από τα βόρεια. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 6 με 8 και στα νότια πιθανώς τοπικά 9 Μποφόρ. Σταδιακή εξασθένηση από το μεσημέρι και από τα βόρεια. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

 

 

 

About Ομάδα Σύνταξης 86061 Articles
To PrismaRadio.gr είναι τo ενημερωτικό ραδιόφωνο της Βορειοδυτικής Ελλάδας

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*