Σύλλογος Εργαζομένων Γ.Ν. Πρέβεζας: Χωρίς αναισθησιολόγο γιατρό το τριήμερο 19-21 Φεβρουαρίου – Η 6η Υπε προτείνει την εκ περιτροπής εφημερία του χειρουργικού τομέα νοσοκομείων Λευκάδας – Πρέβεζας

Η υποβάθμιση του Νοσοκομείου Πρέβεζας συνεχίζεται και από την παρούσα συγκυβέρνηση με αμείωτο ρυθμό.

Πρόβα λειτουργικής συγχώνευσης  τομέων και κλινικών των νοσοκομείων Πρέβεζας -Λευκάδας

Σε κίνδυνο ολικής λειτουργικής κατάρρευσης το ΓΝ Πρέβεζας λόγω ανεπαρκούς στελέχωσης  σε αναισθησιολόγους και χειρουργούς.

Χωρίς αναισθησιολόγο γιατρό το τριήμερο 19-21 Φεβρουαρίου! Αδυναμία επίλυσης δηλώνει η διοίκηση της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας!!!!!!!

Στον αέρα οι κυβερνητικές  υποσχέσεις για ενίσχυση του ΓΝ Πρέβεζας με χειρουργούς!

Γενικός ξεσηκωμός για να μην διαλυθεί το νοσοκομείο

Με μια πρόταση –βόμβα μεγατόνων η διοίκηση της 6ηςΥγειονομικής Περιφέρειας  εμμέσως  αποκαλύπτει ότι δεν πρόκειται να ενισχυθούν με προσωπικό τα νοσοκομεία της περιοχής μας και ουσιαστικά προαναγγέλλει την λειτουργική συγχώνευση αρχικά τομέων και κλινικών των ΓΝ Πρέβεζας και ΓΝ Λευκάδας  ανοίγοντας το δρόμο για τη συγχώνευση των δυο νοσοκομείων, όπως άλλωστε με τη γενικότερη έννοια προβλέπουν οι μνημονιακές δεσμεύσεις των κυβερνήσεων και της παρούσας  περιλαμβανομένης.

Σε σχετικό έγγραφό της και με το επιχείρημα της «ορθολογικότερης διαχείρισης του διαθέσιμου δυναμικού» (!!!!!) η διοίκηση της 6ης Υπε προτείνει από την 1Η Μαρτίου  την εκ περιτροπής εφημερία του χειρουργικού τομέα  των δυο νοσοκομείων σε σταθερές μέρες εβδομαδιαίως (τις μονές ημερομηνίες κάθε μήνα να εφημερεύει  ο χειρουργικός τομέας του ΓΝ Πρέβεζας και τις  ζυγές ο χειρουργικός τομέας του ΓΝ Λευκάδας). Πράγμα που σημαίνει ότι όταν χρειάζονται χειρουργό οι πολίτες της περιοχής μας από το απόγευμα και μετά μέχρι το επόμενο πρωί , τις μεν μονές μέρες του μήνα θα απευθύνονται στο ΓΝ Πρέβεζας και τις ζυγές. στο ΓΝ Λευκάδας!!!!!Και μάλιστα το μέτρο αυτό θα έχει  ισχύ για ένα έτος και μετά κάθε έτος θα εναλλάσσεται. Δηλαδή θα είναι μόνιμο!

Πέρα από τοπροκλητικά  ανέφικτο και ανεφάρμοστο της πρότασης, καθώς προκύπτουν πολλά ερωτήματα που αδυνατεί η πρόταση αυτή να απαντήσει όπως..

  • τι θα γίνεται με τους νοσηλευόμενους ασθενείς πχ του χειρουργικού τομέα του Γ.Ν. Πρέβεζας τις μέρες . του μήνα που δεν θα εφημερεύει ο χειρουργικός τομέας του Γ Ν Πρέβεζας και άρα δεν θα υπάρχει εφημερεύων χειρουργός στο νοσοκομείο ;Θα αφήνονται στην τύχης τους;;;!!!ΘαπηγαινοέρχονταιΠρέβεζα- Λευκάδα;;;;!!!(Τις μονές μέρες στην Πρέβεζα , τις ζυγές στη Λευκάδα;;;!!!).

η πρόταση αυτή ουσιαστικά εκφράζει τα σχέδια της κυβέρνησης και των επιτελών της  για διάλυση- κατάργηση των δυο νοσοκομείων  και συγχώνευση  τους σε ένα,  και με δεδομένο το  ότι ανεγείρεται νέο κτιριακό  νοσοκομειακό συγκρότημα στην Λευκάδα ..

ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ-ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ  ΤΟΥ ΓΝ ΠΡΕΒΕΖΑΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Μάλιστα με περίτεχνο τρόπο η διοίκηση της 6ης Υπε ζητά  να αποφασίσουν γι αυτά , τα Διοικητικά Συμβούλια των δύο νοσοκομείων !!!!!!!!!!!!!!!!

Δηλαδή να πάρουν αυτά την ευθύνη και «να  βάλουν τα χεράκια τους  να βγάλουν τα ματάκια τους».

Ταυτόχρονα με κίνδυνο ΟΛΙΚΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗΣ απειλείται το νοσοκομείο της Πρέβεζας, τούτες τις ημέρες καθώς δεν επαρκούν πλέον οι υπάρχοντες αναισθησιολόγοι  για να καλύψουν εφημεριακά το νοσοκομείο. Ακόμα και με βάση το μνημονιακό  οργανόγραμμα του 2012 προβλέπονται τρεις  οργανικές θέσεις ειδικευμένων αναισθησιολόγων στο ΓΝ Πρέβεζας  και από αυτές είναι καλυμμένη μόνο η μια(!!!) , ενώ υπηρετεί και ένας επικουρικός αναισθησιολόγος που όμως η σύμβασή του λήγει στις 30 Σεπτεμβρίου 2016.

Η κατάσταση αυτή δεν οφείλεται σε ατύχημα ούτε στο κακό ό το ριζικό μας αλλά είναι αποτέλεσμα ενός σχεδίου που έχει εκπονηθεί από χρόνια στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Ένωσης και έχει ως σκοπό την αριθμητική και ποιοτική   συρρίκνωση των δημόσιων δομών  και υπηρεσιών υγείας και την παράδοση του χώρου στα μεγάλα ιδιωτικά  κερδοσκοπικά κεφάλαια. Τη μετακύλιση των δαπανών υγείας απ ευθείας στις τσέπες  των πολιτών.Το σχέδιο αυτό  στη χώρα μας την παρούσα περίοδο περνάει μέσα από την υπογραφή και εφαρμογή των μνημονίων από τις διαδοχικές κυβερνήσεις και συγκυβερνήσεις .

Καλούμε τους κατοίκους της πόλης και της περιοχής μας σε συναγερμό και σε κινητοποιήσεις για να κρατήσουμε ζωντανό το Νοσοκομείο της πόλης μας αλλά και το δικαίωμα σε επαρκείς, υψηλού επιπέδου  δωρεάν δημόσιεςυπηρεσίες υγείας και περίθαλψης.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

 

ΤΟ ΔΣ  ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Ο Πρόεδρος                                                                Η Γραμματέας

Βουγέλλης Στρατής                                                    Δρόσου Ελένη

About Μιχάλης Μίχος 1222 Articles
Δημοσιογράφος, Μέλος της ΕΣΠΗΤ, Αρχισυντάκτης του PrevezaToday.gr, παρουσιάζει καθημερινά το πρωινό ενημερωτικό μαγκαζίνο του Prisma 91,6

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*