Κωνσταντίνος Μπαργιώτας στον Prisma 91,6: Η χώρα δεν μπορεί να λειτουργεί μέσω στήριξης των συντάξεων…

Η χώρα δεν μπορεί να λειτουργεί μόνο μέσω της στήριξης των συντάξεων, καθώς οι συντάξεις πληρώνονται από το πλεόνασμα που παράγει η οικονομία όταν εργάζεται και δουλεύει, ανέφερε μιλώντας στον Prisma  91,6 ο Βουλευτής Ποταμιού  Κωσταντίνος Μπαργιώτας.
Αν σταματήσει η κοινωνία,  το ενεργό δυναμικό της χώρας να εργάζεται, σταματάει να παράγει και όποιος σταματάει να παράγει σταματάει να παράγεται το παραπάνω που χρειάζεται για να καλυφθούν οι συντάξεις, υπογράμμισε.

Αυτό που χρειαζόμαστε είναι ένα ασφαλιστικό το οποίο δεν θα είναι αυτό το οποίο εισηγείται ο κύριος Κατρούγκαλος, με όλες τις πληροφορίες να λένε ότι το ασφαλιστικό θα  είναι κάτι άλλο σημαντικά διαφοροποιημένο.

Σύμφωνα με τον ίδιο  το μείζον δεν είναι  αν θα κοπούν οι συντάξεις, το ερώτημα είναι ποιες συντάξεις πρέπει να κοπούν και ποιες δεν πρέπει, αλλά όταν έρθει το ασφαλιστικό  θα πρέπει να  εξασφαλίζει βιωσιμότητα, να είναι δίκαιο και για τους εργαζόμενους και για τους συνταξιούχους,  με τον πρωθυπουργό όταν λέει  ότι δεν  θα κόψει συντάξεις,  ξέρει πολύ καλά ότι λέει στη πραγματικότητα ότι το 1,2 δις που έχει υπογράψει ότι θα κόψει από το συνταξιοδοτικό  θα το πληρώσει κάποιος άλλος.

Αυτός ο άλλος είναι οι  εργαζόμενοι οι οποίοι εισέπραξαν πολύ γρήγορα την μισή αλήθεια που λέει ο πρωθυπουργός καθώς επιλέγει να είναι αρεστός σε συγκεχυμένες κοινωνικές  ομάδες.

{youtube}8hY_cOe2GY8{/youtube}

About Παναγιώτης Κουνιάκης 8886 Articles
Δημοσιογράφος, μέλος της ΕΣΗΕΑ, Αρχισυντάκτης του LefkadaToday.gr, παρουσιάζει καθημερινά το απογευματινό μαγκαζίνο του Prisma 91.6

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*