Γιώργος Λογοθέτης στον Prisma 91,6: Στο Πόρτο Κατσίκι πρέπει να μπουν ατσάλινα πλέγματα για να αποφευχθεί ο κίνδυνος πτώσεων βράχων.

Ο πρώην δήμαρχος Απολλωνίων και Δημοσιογράφος Γιώργος Λογοθέτης μίλησε στον Prisma 91,6 με αφορμή την επιστολή του, όσον αφορά τους τρόπους χειρισμού που πρέπει να γίνουν στις παραλίες της Λευκάδας λόγω των σεισμικών φαινομένων.

“Από τα μεγαλύτερα αν όχι το μεγαλύτερο πρόβλημα από τη μετωπική Λευκάδα είναι οι σεισμοί και τι σημαίνει για τη Λευκάδα και για τον τουρισμό, όταν Ιούλιο, Αύγουστο, Σεπτέμβριο υπάρχει πολύς κόσμος τις παραλίες.”

Ο ίδιος έκανε λόγο για μια εφιαλτική εικόνα που δεν τον άφηνε  ήσυχο, όταν ήταν Δήμαρχος Απολλωνίων,  αρχίζοντας να βομβαρδίζει όλους τους υπουργούς και τα υπουργεία με επιστολές, καλώντας τους να αναλογιστούν   τι θα γίνει στη Λευκάδα και στην Ελλάδα εάν ένας σεισμός χτύπησε το νησί και πέσουν κάποια βράχια και δημιουργηθεί ατύχημα.

Μάλιστα όπως υπογράμμισε κάθε φορά που εισέπραττε βραβείο για τις παραλίες στην έκθεση “ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ”  και είχε απέναντί του υπουργούς, τους έλεγε ότι το Πόρτο κατσίκι, το οποίο σήμερα βραβεύετε εκπέμπει SOS  και βεβαίως εκείνη τη στιγμή όλοι έδειχναν να  ενδιαφερόντουσαν ωστόσο δεν γινόταν τίποτα.

Ο κ. Λογοθέτης ωστόσο ανέπτυξε και ένα πλάνο το οποίο μπορεί να γίνει αντίστοιχο με αυτό που γίνεται στην Ευρώπη και στα Τέμπη,  καθώς και στις πλαγιές των βουνών όπου πέφτουν λιθάρια και να καλυφθούν οι επίμαχες επιφάνειες με ατσάλινα πλέγματα ώστε να αποφευχθεί ο κίνδυνος βράχων να πέσουν στην παραλία . Εμείς έχουμε μια από τις πιο όμορφες παραλίες στην Ελλάδα και κανείς δεν μπορεί να κάτσει σ’ ένα τραπέζι και να αποφασίσει τι πρέπει να γίνει, ανέφερε με νόημα.

{youtube}GRKvmTd_Gtw{/youtube}

Άρθρο του Γιώργου Λογοθέτη με αφορμή τη διημερίδα για τους σεισμούς

About Παναγιώτης Κουνιάκης 8914 Articles
Δημοσιογράφος, μέλος της ΕΣΗΕΑ, Αρχισυντάκτης του LefkadaToday.gr, παρουσιάζει καθημερινά το απογευματινό μαγκαζίνο του Prisma 91.6

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*