Δηλώσεις Δημάρχου για ΤΑΙΠΕΔ και Αεροδρόμιο

«Καταρχήν θετική εξέλιξη», χαρακτήρισε σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας, τη δέσμευση του προέδρου του ΤΑΙΠΕ, Στέργιου Πιτσιόρλα, ότι δεν πρόκειται να προχωρήσει η πώληση των τριών οικοπέδων στους Αμπελόκηπους αλλά και των έξι οικοπέδων στην παραλίμνια περιοχή του Αγίου Νικολάου Κοπάνων.

Χαρακτήρισε επίσης «πολύ σημαντική» την παρέμβαση των τεσσάρων βουλευτών Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι συναντήθηκαν με τον κ. Πιτσιόρλα και γνωστοποίησαν τη δέσμευση του.

Όπως είπε ο κ. Μπέγκας, ο Δήμος ήδη είχε κάνει εγγράφως τη δική του παρέμβαση στο ΤΑΙΠΕΔ -κοινοποιώντας την στους βουλευτές του νομού- στην οποία παρέθετε τις παλαιότερες και νεώτερες αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου και την επιχειρηματολογία του Δήμου.

«Είναι καταρχήν θετική εξέλιξη και θεωρώ πολύ σημαντική την παρέμβαση των τεσσάρων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ ώστε να έχουμε αυτή την εξέλιξη. Από την πλευρά μας δεν εφησυχάζουμε. Ως Δημοτική Αρχή έχουμε μια βασική αρχή: προσπαθούμε ότι διεκδικούμε από το ελληνικό δημόσιο, να το διεκδικούμε βάση ενός συγκεκριμένου σχεδιασμού για την αξιοποίηση του. Κάθε δημόσιος χώρος που μπορεί να αποδοθεί με ένα σοβαρό σχεδιασμό στους πολίτες, είναι ζωτικός χώρος για το Δήμο Ιωαννιτών και θα διεκδικείται από εμάς, πάντα με μία σοβαρή πρόταση και όχι στη λογική δώστα μας και θα δούμε τι θα τα κάνουμε», είπε ο κ. Μπέγκας.

Ερωτηθείς σχετικά με το εάν υπάρχει πρόταση για την αξιοποίηση των παραλίμνιων οικοπέδων που βρίσκονται στην πλατφόρμα του ΤΑΙΠΕΔ, ο Δήμαρχος απάντησε πως ο Δήμος έχει στο σχεδιασμό του την αξιοποίηση όλης της παραλίμνιας ζώνης από το Πέραμα έως τον Κατσικά.

Όπως είπε «είμαστε σε ένα σοβαρό διάλογο με το Μετσόβιο Πολυτεχνείο  ώστε να μπορέσουμε να έχουμε ένα master plan για την αξιοποίηση ολόκληρης της παραλίμνιας ζώνης από το Πέραμα ως τον Κατσικά. Γνωρίζετε ήδη πως για ένα πιο συγκεκριμένο τμήμα αυτής, υπάρχουν ήδη συγκεκριμένες προτάσεις στο Σχέδιο Βιώσιμης Ανάπτυξης, όπου προχωράμε σε μελέτες εφαρμογής για να διεκδικήσουμε τα χρηματοδοτικά εργαλεία εφαρμογής στη νέα προγραμματική περίοδο».

Ο Δήμαρχος τόνισε πως «έχουμε τη λογική του  master plan γιατί σαν Δημοτική Αρχή θέλουμε να αφήσουμε μία παρακαταθήκη. Για να μπορούμε ως Δήμος να έχουμε το γενικό σχέδιο που θα υλοποιούμε  όταν θα βρίσκουμε τα χρηματοδοτικά εργαλεία για κάθε παρέμβαση».

 

Για το Αεροδρόμιο Ιωαννίνων

Αναφερόμενος στην παράταση των εργασιών στα έργα του Αεροδρομίου, ο Δήμαρχος Ιωαννίνων δήλωσε πως «από όσα γνωρίζω, θεωρώ ότι οι εξελίξεις που αφορούν το εκτελούμενο  έργο που έχει να κάνει με τις εγκαταστάσεις επίγειας εξυπηρέτησης του Αεροδρομίου, είναι σε καλό δρόμο και πιστεύω ότι μάλλον αυτή θα πρέπει να είναι και η τελευταία παράταση στο έργο».

Όπως σημείωσε, «με δεδομένο ότι αυτό είναι ένα έργο που υλοποιείται και παρ’ όλες τις μεγάλες καθυστερήσεις που έχουν σημειωθεί κάποια στιγμή θα φτάσει στο τέλος, ο κυρίαρχος στόχος για μας ως δημοτική αρχή είναι η βελτίωση της λειτουργικότητας του αεροδρομίου που είναι εξαρτημένη από το ραδιοβοήθημα προσγείωσης», ενώ ανέφερε τη νέα επιστολή που απέστειλε στο διοικητή της ΥΠΑ και κατατέθηκε ως Αναφορά στη Βουλή από τους βουλευτές Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ.

 

Σημαντικό να ενώνουμε δυνάμεις

Ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας, αναφέρθηκε στις  πρόσφατες παρεμβάσεις των τεσσάρων κυβερνητικών βουλευτών του νομού Ιωαννίνων (ΤΑΙΠΕΔ, κατάθεση στη Βουλή με τη μορφή  Αναφορών  των επιστολών του Δημάρχου που αφορούν τις αντικειμενικές αξίες και το Αεροδρόμιο).

Ο κ. Μπέγκας τόνισε πως η Δημοτική Αρχή έχει ως βασική αντίληψη τη συνεργασία και πως κοινοποιεί τις επιστολές και τις παρεμβάσεις της σε όλους τους βουλευτές του νομού.

«Το έχω πει επαλειμμένα, πως είναι πολύ σημαντικό για μας να συνεννοούμαστε  και να ενώνουμε τις δυνάμεις μας όλοι οι τοπικοί παράγοντες – ο καθένας με το ρόλο που έχει – στη διεκδίκηση κάποιων σημαντικών ζητημάτων για τον τόπο μας και αυτό επιδιώκουμε κάθε φορά».

 

 

About Βασίλης Κούρκουλας 11920 Articles
Ο Βασίλης Κούρκουλας καλύπτει την επικαιρότητα για τo PrevezaToday.gr και καθημερινά με τα ρεπορτάζ του παρουσιάζει όλες τις τοπικές εξελίξεις.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*