Την ικανοποίηση του για την μαζική κινητοποίηση της 4ης Φεβρουαρίου, εξέφρασε στον Prisma 91,6 o Αλέξανδρος Βερροιώτης. Τι απαντά στην ανακοίνωση Σκιαδαρέση!!

Την ικανοποίησή του για την μαζική συμμετοχή στην κινητοποίηση του Εργατικού κέντρου Λευκάδας Βόνιτσας της 4 Φεβρουαρίου εξέφρασε μιλώντας στον Prisma 91,6 ο πρόεδρος του Αλέξανδρος Βερροιώτης.

Ο ίδιος απαντώντας απαντώντας  στην ανακοίνωση του προέδρου Επιμελητηρίου  Λευκάδας Σωτήρη Σκιαδαρέση για το λόγο που δεν πήρε το μικρόφωνο στην συγκέντρωση ανέφερε ότι έγινε για λόγους οικονομίας χρόνου, ενώ διευκρίνισε για άλλη μια φορά την ιδεολογική άβυσσο που τους χωρίζει. 

Ο  Αλέξανδρος  Βερροιώτης μέσα από την εκπομπή έστειλε μήνυμα ενδυνάμωσης του αγώνα και διασφάλισης των δικαιωμάτων των εργαζομένων αγροτών και όσων πλήττονται από την σκληρή οικονομική πολιτική της κυβέρνησης.

{youtube}_gpu8RJKfK0{/youtube}

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Χαιρετίζουμε τους εκατοντάδες εργαζόμενους, αυτοαπασχολούμενους, φοιτητές μαθητές, άνεργους, αγρότες, συνταξιούχους που συμμετείχαν στη σημερινή μεγαλειώδη συγκέντρωση που οργάνωσε το Εργατικό Κέντρο.

 

Χαιρετίζουμε ιδιαίτερα τους αγωνιζόμενους αγρότες από το μπλόκο στον Άη Νικόλα που απηύθυναν χαιρετισμό στη μεγάλη μας συγκέντρωση. Σε ένδειξη της αλληλεγγύης μας ένα λεωφορείο από τη διαδήλωση βρέθηκε στο αγωνιστικό συλλαλητήριο- μπλόκο στα διόδια του Ακτίου.

 

Διαδηλώσαμε μαζικά την απαίτηση ο νόμος λαιμητόμος να να μην κατατεθεί καν στη Βουλή, να αποσυρθεί!

 

Η μεγάλη επιτυχία της απεργιακής μας συγκέντρωσης αλλά και αυτές που διοργάνωσαν σε όλη την Ελλάδα τα Εργατικά Κέντρα και οι δυνάμεις που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ φανερώνουν τις δυνατότητες που έχουμε για να αποτρέψουμε το έγκλημα στο ασφαλιστικό, να βάλουμε μπρος για νέες διεκδικήσεις.

 

Όλο το προηγούμενο διάστημα, ειδικά το διάστημα της προετοιμασίας της απεργίας, το Εργατικό Κέντρο έδωσε μάχη ώστε να μην περάσει η προπαγάνδα περί ανταγωνιστικότητας της οικονομίας, περί βιωσιμότητας των ασφαλιστικών ταμείων. Αυτός είναι ο βασικός πυρήνας της κυβερνητικής προπαγάνδας. Πάνω όμως σε αυτή θέλουν να διαπραγματευτούν και διάφοροι που καλούν την κυβέρνηση να αποσύρει το παρόν νομοσχέδιο και να ξεκινήσει διάλογο. Τέτοιοι είναι τα Εμπορικά Επιμελητήρια, που φοβούνται για το πλήγμα στην “επιχειρηματικότητα”, την αύξηση στις εισφορές των επιχειρηματιών κλπ. Το Εργατικό Κέντρο και μέσα από τη συγκέντρωσή του έκανε καθαρό την απαίτηση όλου του λαού να μην ξαναπληρώσει δεκάρα για όσα έχει ήδη πληρώσει με τον ιδρώτα και το αίμα του. Το βασικό σύνθημα της συγκέντρωσης ήταν: Πάρτε πίσω το νόμο- λαιμητόμο, να πληρώσει η μεγαλοεργοδοσία και το κράτος της. Επόμενο, λοιπόν, ήταν να μην “χωράνε” όλοι στον κατάλογο για να μιλήσουν και να εκφραστούν στη συγκέντρωση. Επίσης, δεν μπορούν να εμφανιζονται απεργοσπάστες (πχ πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου) να ζητάνε το λόγο σε απεργιακή (!) συγκέντρωση. Μήπως θα ήθελαν να χαιρετίσει και εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ αφού έβγαλε ανακοίνωση στήριξης της απεργίας(!!!); Ενδεχομένως, να υπήρχαν και άλλοι εκπρόσωποι από σωματεία που θα ήθελαν να απευθύνουν έναν χαιρετισμό. Πέραν του ζητήματος του χρονικού περιθωρίου, προτεραιότητα δίνεται στα σωματεία που δούλεψαν για την απεργία, που πρωτοστάτησαν στην προσπάθεια να ενημερώσουν τους συναδέλφους τους ειδικά στους χώρους δουλειάς. Το αν αυτό σύμφωνα με ορισμένα  έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα, γνωστά στη Λευκάδα, για τις επιθέσεις στο Εργατικό Κέντρο θεωρείται “κομματικότητα” και “χρωματισμός” της συγκέντρωσης ας βγάλουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι τα συμπεράσματά τους.

 

Το Εργατικό Κέντρο Λευκάδας ανταποκρίνεται στο κάλεσμα της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ καλώντας σε πιο ανεβασμένες μορφές πάλης και νέο απεργιακό μέτωπο ακόμα πιο ισχυρό και το αμέσως επόμενο διάστημα θα συνεδριάσει συγκεκριμένα η Διοίκησή του για την οργάνωσή του στο νησί μας.

 

Δηλώνουμε σε κάθε κατεύθυνση ότι:

Δεν τελειώσαμε! Είμαστε μόνο στην αρχή!

Δεν πρόκειται να κουραστούμε!

 

Ο αταλάντευτος, οργανωμένος αγώνας, η οργάνωση στα σωματεία, η συμμετοχή και η συμβολή όλων των εργαζόμενων στην υλοποίηση των αποφάσεων ανά κλάδο και χώρο δουλειάς, αποτελούν την ισχυρή, αναμφισβήτητη δύναμη που μπορεί να ανατρέψει σχεδιασμούς, να κάνει την κυβερνητική πρόταση για το ασφαλιστικό, κουρελόχαρτο!

Έχουμε τη δύναμη να τους σταματήσουμε!

Έχουμε τη δύναμη για να κλιμακώσουμε τον αγώνα μας, να συναντήσουν αδιαπέραστο λαϊκό τείχος, ένα αρραγές διεκδικητικό μέτωπο που δε θα αναχαιτιστεί!

 

Λευκάδα, 4 Φλεβάρη

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

About Παναγιώτης Κουνιάκης 8232 Articles
Δημοσιογράφος, μέλος της ΕΣΗΕΑ, Αρχισυντάκτης του LefkadaToday.gr, παρουσιάζει καθημερινά το απογευματινό μαγκαζίνο του Prisma 91.6

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*