Στην απεργιακή συγκέντρωση στο Φόρο συμμετέχουν οι αγρότες του μπλόκου του Λούρου

Μικρομεσαίε αγρότη, κτηνοτρόφε, ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΩΡΑ ΜΑΧΗΣ!

 

Η κρίσιμη μέρα έφτασε! Το νομοσχέδιο λαιμητόμος δεν πρέπει να φτάσει στη Βουλή!

 

Η μάχη να μην περάσει το αντιασφαλιστικό έκτρωμα, η μάχη για την επιβίωσή μας, είναι ένας ενιαίος αγώνας, πόλεμος κυριολεκτικά που πρέπει να κερδίσουμε!

 

Κλιμακώνουμε τον αγώνα μας, διαδηλώνουμε μαζί με τους συμμάχους μας! Όλους εκείνους που βρέθηκαν δίπλα μας στα μπλόκα, στήριξαν το δίκαιο αγώνα μας και με την αλληλεγγύη τους μας έδωσαν δύναμη να συνεχίσουμε!

 

Ενώνουμε τον αγώνα μας στην Απεργία την Πέμπτη 4 Φλεβάρη μαζί με τους εργατοϋπάλληλους, τους αυτοαπασχολούμενους επαγγελματίες και εμπόρους.

 

ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

4 ΦΛΕΒΑΡΗ, 10 Π.Μ. ΣΤΟ ΦΟΡΟ.

 

ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ:

·        9 Π.Μ. ΣΤΟ ΜΠΛΟΚΟ ΤΟΥ ΛΟΥΡΟΥ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΓΥΡΩ ΧΩΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΛΟΚΟ

·        9:30 Π.Μ. ΣΤΟΝ ΑΚΡΙΒΗ – ΣΜΥΡΤΟΥΛΑ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΑΠΟ ΦΑΝΑΡΙ ΚΑΙ ΖΑΛΟΓΓΟ

 

Σε αυτόν τον αγώνα αντίπαλός μας είναι οι πολιτικές της ΕΕ, της κυβέρνησης και όλων αυτών, τραπεζών και βιομηχάνων, που εκμεταλλεύονται τον κόπο μας!

 

Η κυβερνητική εκστρατεία συκοφάντησης της ξεσηκωμένης μικρομεσαίας αγροτιάς μιλάει τώρα για “μπλε”, “μαύρους”, “κόκκινους” αγρότες, που δεν δέχονται το διάλογο που προτείνει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Στόχος τους η διάσπαση του αγώνα μας!

 

Το δηλώνουμε καθαρά: Δεν κάνουμε σκόντο από τα αιτήματα επιβίωσής μας. Η κυβέρνηση τα γνωρίζει και οφείλει να τοποθετηθεί πάνω σε αυτά.

 

Κάθε προσπάθεια συκοφάντησής μας, όχι μόνο θα πέσει στο κενό, αλλά μας πεισμώνει ακόμη περισσότερο να πυκνώσουμε τα μπλόκα, να συνεχίσουμε και να κλιμακώσουμε τον αγώνα μας, μέχρι η κυβέρνηση να πάρει πίσω τα αντιλαϊκά της σχέδια για το Ασφαλιστικό και Φορολογικό, να καταργήσει τα τεκμήρια διαβίωσης και τη φορολόγηση από το πρώτο ευρώ.

 

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

Φορολογία σε κάθε πραγματικό εισόδημα, κατάργηση των τεκμηρίων. Αφορολόγητο οικογενειακό εισόδημα 30.000 ευρώ, προσαυξημένο με 5.000 ευρώ για κάθε παιδί. Προοδευτική φορολόγηση στο επιπλέον εισόδημα για τους μεγαλοαγρότες και τους επιχειρηματίες στο 45%. Κατάργηση των λογιστικών βιβλίων σε φτωχούς αγρότες με τζίρο έως 40.000 ευρώ.

Καμιά αύξηση στις ασφαλιστικές εισφορές στον ΟΓΑ. Μείωση των ορίων συνταξιοδότησης στα 60 για τους αγρότες και στα 55 για τις αγρότισσες. Συντάξεις αξιοπρέπειας. Να ανακληθεί άμεσα η αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης στα 67 χρόνια που ισχύει σήμερα. Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν Υγεία – Πρόνοια. Να σφραγιστούν όλα τα βιβλιάρια υγείας του ΟΓΑ χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

 

Κατάργηση όλων των άμεσων και έμμεσων περιορισμών της αγροτικής και κτηνοτροφικής παραγωγής που επιβάλλει η νέα ΚΑΠ 2014-2020 της ΕΕ, να μην ισχύσουν οι περικοπές στις επιδοτήσεις – ενισχύσεις, σύνδεση των ενισχύσεων με την παραγωγή, το ζωικό κεφάλαιο.

 

Αφορολόγητο πετρέλαιο, όπως στους εφοπλιστές

 

Άμεση μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος κατά 50% στους μικρομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους.

 

Κατώτατες εγγυημένες τιμές για τα αγροκτηνοτροφικά προϊόντα, που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να αφήνουν εισόδημα για επιβίωση και συνέχιση της αγροτικής δραστηριότητας. Φθηνά προϊόντα για τις λαϊκές ανάγκες ενάντια στην κερδοσκοπία εμπόρων και βιομηχανιών.

 

Να εξοφληθούν άμεσα όλα τα χρωστούμενα σε νέους αγρότες, καθώς και οι δικαιούχοι εξισωτικών αποζημιώσεων, επιστροφής φόρου καυσίμων, νιτρορύπανσης, βιολογικών καλλιεργειών κ.α. Αναπλήρωση χαμένου εισοδήματος από το εμπάργκο στην Ρωσία. Το κράτος να εγγυηθεί την άμεση

πληρωμή όλων των χρωστούμενων προϊόντων από εμπόρους, εξαγωγείς και βιομήχανους, καθώς και την παροχή από τις τράπεζες άτοκων καλλιεργητικών δανείων σε νέους αγρότες, μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους.

 

Ενίσχυση της κτηνοτροφίας και εξασφάλιση των αναγκαίων βοσκήσιμων εκτάσεων. Δωρεάν κρατική σήμανση ζώων, νομιμοποίηση σταβλικών εγκαταστάσεων, υποδομές για την αντιμετώπιση ζωονόσων και πρόσληψη γεωτεχνικών.

 

Άμεση αποζημίωση για τις καταστροφές στην παραγωγή και μέτρα για την αποκατάσταση του αγροκτηνοτροφικού κεφαλαίου, ΕΛΓΑ κρατικός φορέας που θα καλύπτει και θα αποζημιώνει στο 100% της ζημιάς απ’ όλες τις αιτίες καταστροφής σε φυτική, ζωική παραγωγή και πάγιο κεφάλαιο χωρίς καθυστερήσεις.

 

Να μην επιστραφούν οι αποζημιώσεις, («πακέτο Χατζηγάκη»), που κέρδισαν με τους σκληρούς αγώνες τους οι αγρότες το 2008- 2009 όπως ζήτησε η ΕΕ και ψήφισε σχετικό νόμο η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

 

Καμιά κατάσχεση πρώτης, δεύτερης κατοικίας ή χωραφιού, από δάνεια που βρίσκονται στο «κόκκινο», συνολικής αντικειμενικής αξίας μέχρι 300.000 ευρώ. Διαγραφή των τόκων και κούρεμα του κεφαλαίου σε ποσοστό 30% για επαγγελματικά δάνεια μέχρι 200.000 ευρώ των φτωχών αγροτοκτηνοτρόφων και ψαράδων.

 

Να γίνουν τα απαραίτητα έργα υποδομής για εξασφάλιση επαρκούς άρδευσης, αντιπλημμυρικά έργα. Να μην ιδιωτικοποιηθεί η διαχείριση των νερών όπως προβλέπει η οδηγία 60/2000 της ΕΕ.

 

Να σταματήσουν τα αγροτοδικεία και η ποινικοποίηση των αγροτικών και κοινωνικών αγώνων.

 

ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ!

4 ΦΛΕΒΑΡΗ ΣΤΟ ΦΟΡΟ, ΣΤΙΣ 10 Π.Μ.

 

Θα ακολουθήσει πορεία στην Πρέβεζα με τα τρακτέρ μας ως την Περιφέρεια, για να απαιτήσουμε άμεση σφράγιση των βιβλιαρίων υγείας των ανασφάλιστων αγροτών.

 

agrape

About Μιχάλης Μίχος 1374 Articles
Δημοσιογράφος, Μέλος της ΕΣΠΗΤ, Αρχισυντάκτης του PrevezaToday.gr, παρουσιάζει καθημερινά το πρωινό ενημερωτικό μαγκαζίνο του Prisma 91,6

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*