Θανάσης Καββαδάς: Η απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ αφορά μόνο τους σεισμόπληκτους

Στην παρέμβασή του στο δημοτικό συμβούλιο, 30-11-2015-,  ο βουλευτής Λευκάδας Αθανάσιος Καββαδάς αναφέρθηκε στην συνάντηση που είχε με τον αναπληρωτή υπουργό οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδη διευκρινίζοντας  ότι ο υπουργός ανέφερε ότι η 100% απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ   θα δοθεί στις περιπτώσεις όπου οι οικίες ήταν κατεστραμμένες.

Στους στους άλλους θα γίνει μία  κατηγοριοποίηση των ζημιών, διευκρινίζοντας ότι του μετέφερε πως πρέπει να υπάρξει μία συνεργασία με το Δήμο,  λέγοντας ότι σε ένα κτήριο που έχει υπάρξει μεγαλύτερη ζημιά θα πληρώσουν μεγαλύτερο  ποσό, από ένα άλλο που έπαθε μικρότερη.

Ο κύριος Καββαδάς απευθύνθηκε στο Δήμο λέγοντας ρωτόντας να μάθει αν   ο ίδιος έκανε το αίτημα για ενύσχιση ύψους 1,5 εκατομμυρίου ευρώ,  ή η  Περιφέρεια, ζητόντας να μάθει το ακριβές ποσό που ζήτησε ο Δήμος και τι πρόκειται με αυτό να υλοποιήσει.

Σύμφωνα με δική του  ενημέρωση το ποσό αυτό μπορεί να πιστώνεται για το Δήμο, αλλά αυτό θα μοιραστεί στην Περιφέρεια,  στο Δήμο αλλά και  στο Υπουργείο.

Τέλος  ο κύριος Καββαδάς αναφέρθηκε στο χωριό του Αγίου Νικήτα και στον βράχο στην στροφή,  που είναι έτοιμος να πέσει λέγοντας ότι  από κάτω υπάρχουν υποδομές αποχέτευσης, ύδρευσης ρωτώντας το Δήμο τι σκοπεύει να κάνει προτού να είναι αργά.

{youtube}AR0LNqNhj-o{/youtube}

About Παναγιώτης Κουνιάκης 6433 Articles
Δημοσιογράφος, μέλος της ΕΣΗΕΑ, Αρχισυντάκτης του LefkadaToday.gr, παρουσιάζει καθημερινά το απογευματινό μαγκαζίνο του Prisma 91.6

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*