Ενημέρωση Δρακονταειδή στο Δημοτικό Συμβούλιο για τα μέτρα ανακούφισης των σεισμόπληκτων.

Ενημέρωση όσον αφορά τα μέτρα ανακούφισης της σεισμόπληκτης Λευκάδας,  έκανε στο σημερινό δημοτικό συμβούλιο-30-11-2015-  ο δήμαρχος Κώστας Δρακονταειδής.

Ο κύριος  Δρακονταειδής υπογράμμισε ότι ανακοινώθηκε από τον υπουργό εσωτερικών κύριο   Κουρουμπλή,  η πίστωση του ποσού του 1,5 εκατομμυρίου ευρώ  για τις πρώτες ανάγκες που αφορούν ζητήματα δικτύων καθώς  και των άμεσων  παρεμβάσεων στο νησί.

Επίσης ανέφερε ότι  σε επικοινωνία με το υπουργείο οικονομικών αναμένεται να ανακοινωθεί το ζήτημα της παράτασης των προθεσμιών καθώς  και να τακτοποιήθηκε το θέμα με τον ΕΝΦΙΑ,  ωστόσο διευκρίνισε ότι η απαλλαγή του ΕΝΦΙΑ, θα αφορά όλα τα ακίνητα που έχουν πληγεί από το σεισμό.

Επίσης έχουν ενημερωθεί οι πρόεδροι των  των χωριών που ι έχουν πληγεί, καθώς  δόθηκαν όλα τα χαρτιά που απαιτούνται και αφορούν την επιδότηση του ενοικίου όσων έχουν πληγεί,  καθώς επίσης και το θέμα που αφορά τους λυόμενους οικίσκους.

Όσον αφορά το ζήτημα του Γυμνασίου της Βασιλικής,  ως αναφορά τους οικίσκους που απαιτούνται, διευκρίνησε  ότι  το θέμα το διαχειρίζεται Περιφέρεια,  με τον ίδιο να λέει ότι συμφωνήθηκε οι βάσεις από την πλευρά του Δήμου να είναι έτοιμες και από κει και πέρα να μπορούν ανά πάσα στιγμή να τοποθετηθούν οι οικίσκοι όταν φτάσουν στο νησί.

Επίσης, ανέφερε οτι  ο Δήμος ολοκλήρωσε την αποκατάσταση των πεσμένων σοβάδων στο Λύκειο Βασιλικής το οποίο δεν λειτουργούσε.

Τέλος ο κύριο Δρακονταειδής ενημέρωσε ότι την Παρασκευή ήρθε η απόφαση που αφορά το οικονομικό  κομμάτι  της αποκατάστασης των 496.000 καθώς και 666.000 ευρώ στους ΧΑΔΑ, καθώς και  μεταφορά των απορριμμάτων, έτσι ώστε να μπορέσει στο σημείο εκείνο να κατασκευαστεί η ΜΟΠΑΚ.

{youtube}4BbEDcwGasw{/youtube}

About Παναγιώτης Κουνιάκης 7381 Articles
Δημοσιογράφος, μέλος της ΕΣΗΕΑ, Αρχισυντάκτης του LefkadaToday.gr, παρουσιάζει καθημερινά το απογευματινό μαγκαζίνο του Prisma 91.6

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*