Κριτική Απ. Τζιτζικώστα στην κυβέρνηση για προσφυγικό και αυτοδιοίκηση

Στο μέλλον της περιφερειακής αυτοδιοίκησης αναφέρθηκε την Παρασκευή ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, μιλώντας στη γενική συνέλευση της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος (ΕΝΠΕ), στη Λευκάδα, ενώ άσκησε κριτική στην κυβέρνηση με αφορμή το προσφυγικό, αλλά και ζητήματα τοπικής αυτοδιοίκησης.

Όπως σημείωσε, κάθε φορά που πραγματοποιείται Γ.Σ. της ΕΝΠΕ, η περιφερειακή αυτοδιοίκηση βρίσκεται σε ολοένα χειρότερη κατάσταση, με τα προβλήματα να αυξάνονται αντί να μειώνονται.

Ο κ. Τζιτζικώστας, κατηγόρησε την κυβέρνηση για προσπάθεια παράκαμψης της όποιας αυτοτέλειας της αυτοδιοίκησης συνολικά, είτε με τις πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, είτε με τη μεταφορά των αποθεματικών των περιφερειών, είτε με τροπολογίες για να διατηρούνται μονίμως τα αποθεματικά σε κεντρικό λογαριασμό.

Η παρέμβαση του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας έκλεισε με αναφορά στο μεταναστευτικό – προσφυγικό ζήτημα, κάνοντας λόγο για «απουσία ενός σχεδίου από το κεντρικό κράτος» αλλά και για «εγκληματική αδράνεια».

 

ΠΗΓΗ

About Ομάδα Σύνταξης 86566 Articles
To PrismaRadio.gr είναι τo ενημερωτικό ραδιόφωνο της Βορειοδυτικής Ελλάδας

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*