Κώστας Δρακονταειδής στον Prisma 91,6: Στόχος μας να κυρηχθεί σεισμόπληκτο το νησί

 

Την κατάσταση που βρισκεται η Λευκάδα περιέγραψε με παρέμβαση του στο απογευματινό μαγκαζινο ο Δήμαρχος Λευκάδας Κώσταντίνος Δρακονταειδής

. Ο κύριος Δρακονταειδής έκανε  μία αναλυτική καταγραφή των προβλημάτων ενώ είπε ότι ο Δήμος κινείται στο να κηρυχθεί το νησί ως σεισμόπληκτο.

Ο δήμαρχος Λευκάδας μίλησε για τα  σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει το δίκτυο ύδρευσης,  ενώ χαρακτηριστικά ανέφερε ότι στο Αθάνι  έχει σχεδόν καταστραφεί, με το μεγαλύτερο μέρος του χωριού να παραμένει χωρίς νερό.

Επίσης είπε ότι ο δρόμος προς τον άγιο Νικήτα παραμένει κλειστός και εξήγησε ότι ακόμα δεν έχουν εξακρίβωσει   τ ο μέγεθος της καταστροφής στο οδικό δίκτυο προς Εγκρεμνούς,  καθώς περιμένουν να ηρεμήσει η μετασεισμική δραστηριότητα.

Ο Κώστας Δρακονταειδής εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ανταπόκριση μέχρι τώρα της κρατικής μηχανής και εξέφρασε την αισιοδοξία να παραμείνει και τους επόμενους μήνες όπου θα γίνει μία τεράστια προσπάθεια να αποκατασταθούν τα προβλήματα του νησιού.

Ο κύριος Δρακονταειδής ξεκαθάρισε ότι μόνος του ο Δήμος δεν έχει τα μέσα να αποκαταστήσει τις σημαντικές βλάβες στο νησί, ενώ είπε ότι σκέφτονται να απευθυνθούν στην MOMA η οποία έχει επανασυσταθεί από το καλοκαίρι για να συνδράμει.

Ο ίδιος αναμένεται να ανέβει στην Αθήνα την Κυριακή όπου θα έχει συναντήσεις με υπουργούς.

{youtube}g-kXkv3-eWg{/youtube}

About Παναγιώτης Κουνιάκης 8893 Articles
Δημοσιογράφος, μέλος της ΕΣΗΕΑ, Αρχισυντάκτης του LefkadaToday.gr, παρουσιάζει καθημερινά το απογευματινό μαγκαζίνο του Prisma 91.6

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*