Περιοδεία της Λαϊκής Ενότητας Λευκάδας για τον σεισμό

Αντιπροσωπεία της ΛΑΕ στη Λευκάδα για το σεισμό.
Aντιπροσωπεία της Λαϊκής Ενότητας έκανε περιοδεία στην Λευκάδα την Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2015 μετά τον μεγάλο σεισμό της 17ης Νοεμβρίου.
Στο κλιμάκιο συμμετείχαν τα στελέχη της ΛΑ.Ε Στέφανος Σαμοϊλης, Κώστας Τάσσος, Χρήστος Παπαδόπουλος και η γραμματεία Λευκάδας της ΛΑΕ.
Συναντήθηκε με τον περιφερειάρχη Ιονίων κ, Θ.Γαλιατσάτο και τον αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Λευκάδας Θ. Χαλικιά όπου ενημερώθηκε αναλυτικά για τις επιπτώσεις του σεισμού στις υποδομές, τα δίκτυα ,τα δημόσια κτίρια και τα ιδιωτικά καθώς και για τις προτάσεις της ΠΙΝ προς την κυβέρνηση.
Στη συνέχεια συναντήθηκε στο Δήμο Λευκάδας με τον αντιδήμαρχο κ. Γιώργο Φίλιππα όπου ενημερώθηκε για τις ενέργειες του Δήμου Λευκάδας.
Εξέφρασε την συμπαράστασή της προς τους πληγέντες καθώς και την υποστήριξή της στα αιτήματα προς την κυβέρνηση των φορέων της Αυτοδιοίκησης.
Ακολούθως επισκέφτηκε τον επαρχιακό δρόμο στην περιοχή Αγ. Νικήτα όπου έχει κλείσει από τις κατολισθήσεις, το λιμάνι της Λυγιάς που πλήγηκε από το σεισμό, το Νυδρί και τη Βασιλική όπου έχει πληγεί το λιμάνι.
Συνομίλησε με τους κατοίκους και εργαζόμενους στο λιμάνι της Βασιλικής.
Επειδή οι ζημιές από τους σεισμούς είναι σε όλη την Λευκάδα η ΛΑΕ θεωρεί ελάχιστη υποχρέωση της κυβέρνησης να κηρυχθεί άμεσα όλη η Π.Ε, Λευκάδας σεισμόπληκτη ώστε να τύχει της ανάλογης κρατικής αρωγής.
Να αποζημιωθούν άμεσα οι σεισμόπληκτοι και να μην υπάρξουν καθυστερήσεις όπως με τον σεισμό της Κεφαλονιάς το 2014.
Να γίνει άμεση αποτίμηση του συνόλου των ζημιών που είναι μεγάλες και να δρομολογηθούν άμεσα τα έργα επανακατασκευής της υποδομής, των δημοσίων και ιδιωτικών κτιρίων.

Το Γραφείο τύπου. Λευκάδα 19 Νοεμβρίου 2015

About Ομάδα Σύνταξης 84463 Articles
To PrismaRadio.gr είναι τo ενημερωτικό ραδιόφωνο της Βορειοδυτικής Ελλάδας

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*