Συνάντηση κλιμακίου βουλευτών και προέδρων Τ.Ο.Ε.Β. Ηπείρου και νότιας λεκάνης Αιτωλοακαρνανίας με τον πρόεδρο της Δ.Ε.Η. Α.Ε. στην Αθήνα.

Το πρόβλημα της ρύθμισης των οφειλών των Τοπικών Οργανισμών Εγγείων Βελτιώσεων (Τ.Ο.Ε.Β.) προς τη Δ.Ε.Η. ήταν το αντικείμενο της συνάντησης που πραγματοποίησαν οι βουλευτές  κ. Κώστας Μπάρκας, κ. Γιάννης Καραγιάννης και  κ. Βασίλης Γιόγιακας, συνοδευόμενοι από τους  προέδρους των ηλεκτροδοτούμενων Τ.Ο.Ε.Β. Ηπείρου και νότιας λεκάνης Αιτωλοακαρνανίας, με τον πρόεδρο της Δ.Ε.Η. κ. Εμμανουήλ Παναγιωτάκη. Η συνάντηση διεξήχθη  το μεσημέρι της Τετάρτης, 18 Νοεμβρίου, σε πολύ καλό κλίμα.

«Η ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα και ειδικότερα της αγροτικής παραγωγής στην Ήπειρο βασίζεται στην εύρυθμη λειτουργία των αρδευτικών δικτύων. Ως εκ τούτου, οι Τ.Ο.Ε.Β. οφείλουν να πληρώσουν τις  ληξιπρόθεσμες οφειλές τους προς τη Δ.Ε.Η., βάσει της οικονομικής τους κατάστασης, όπως, άλλωστε, διεκδικούν οι εκπρόσωποί τους» τόνισε ο Κώστας Μπάρκας.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΔΕΗ, μεταξύ άλλων, δεσμεύτηκε να εισηγηθεί  ευνοϊκές ρυθμίσεις για τους Τ.Ο.Ε.Β. στο Δ.Σ. της επιχείρησης, προκειμένου ο διακανονισμός των ληξιπρόθεσμων οφειλών τους να ρυθμιστεί ταχύτερα και με δίκαιο τρόπο.

Με τη συνάντηση αυτή τέθηκαν οι προϋποθέσεις για μια σειρά νομοθετικών πρωτοβουλιών και ενεργειών, οι οποίες αναμένεται να αναληφθούν από τη Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να ανακουφίσουν τους εργαζόμενους που απασχολούνται στον πρωτογενή τομέα.

ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΑΡΚΑΣ

Βουλευτής Ν. Πρέβεζας – ΣΥΡΙΖΑ

About Βασίλης Κούρκουλας 11920 Articles
Ο Βασίλης Κούρκουλας καλύπτει την επικαιρότητα για τo PrevezaToday.gr και καθημερινά με τα ρεπορτάζ του παρουσιάζει όλες τις τοπικές εξελίξεις.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*