Τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Θ. Γαλιατσάτο επισκέφθηκε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Δωδώνης Χρυσόστομος

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Δωδώνης κ.κ. Χρυσόστομο υποδέχθηκε στο γραφείο του ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος, το πρωί της Πέμπτης 30 Σεπτεμβρίου 2015, παρουσία και του αντιπεριφερειάρχη Γιάννη Φοντάνα.

 

Την συνάντηση απασχόλησε το θέμα του Συγκροτήματος της Ιεράς Μονής Στροφάδων, για το οποίο, όπως ενημέρωσε ο Μητροπολίτης Δωδώνης, υπάρχει μελέτη προκειμένου τα κτίρια να αναδειχθούν και να αναπαλαιωθούν, ώστε να καταστούν επισκέψιμα και να αποτελέσουν πόλο έλξης προσκυνητών και σημείο θρησκευτικού τουρισμού.

Ο Μητροπολίτης κ.κ. Χρυσόστομος ζήτησε την στήριξη του Περιφερειάρχη για να μπορέσει το έργο να ενταχθεί σε συγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα, αν η Π.Ι.Ν. κρίνει ότι έχει τα στοιχεία εκείνα που το καθιστούν επιλέξιμο.

 

Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θ. Γαλιατσάτος ζήτησε όλα τα στοιχεία του έργου (μελέτες, εγκρίσεις κλπ) και ενημέρωσε τον Μητροπολίτη Δωδώνης ότι θα υπάρξει συζήτηση στα αρμόδια Όργανα και ουσιαστική ενασχόληση με το έργο, ώστε να ληφθεί απόφαση σύντομα.

 

About Βασίλης Κούρκουλας 11920 Articles
Ο Βασίλης Κούρκουλας καλύπτει την επικαιρότητα για τo PrevezaToday.gr και καθημερινά με τα ρεπορτάζ του παρουσιάζει όλες τις τοπικές εξελίξεις.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*