Τα νέα και οι σημαντικότερες ειδήσεις από τις οικονομικές και πολίτικες εφημερίδες σήμερα 25/9/15

Οι εφημερίδες σήμερα Παρασκευή 25/9. Τι γράφουν οι πρώτες σελίδες οικονομικών και πολιτικών εφημερίδων.

ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ

Πρωτοσέλιδος βασικός τίτλος:

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «Ιλιγγος για τον θρόνο της ΝΔ» Η εφημερίδα γράφει ότι: φουντώνει το παρασκήνιο στη Νέα Δημοκρατία εν όψει της εκλογής νέου αρχηγού, που υπολογίζεται ότι θα γίνει το αργότερο έως τις αρχές Νοεμβρίου. Ο εσωκομματικός ίλιγγος συνοδεύεται από μυστικά δείπνα, υπόγειες συνεννοήσεις, συγκρούσεις, μπλόφες και δηλώσεις».

ΕΘΝΟΣ: «Κατασχέσεις εξπρές από την Εφορία» Η εφημερίδα σημειώνει: «κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών από την Εφορία με διαδικασίες- εξπρές και σε διάστημα επτά ημερών για τους οφειλέτες του Δημοσίου έρχονται από την 1η Οκτωβρίου. Η δέσμευση των χρημάτων θα γίνεται αυθημερόν με ένα e-mail».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Τα δύο σενάρια για τις μειώσεις συντάξεων» Η εφημερίδα γράφει ότι: « «κόλπο» με το άθροισμα κύριας και επικουρικής για τον υπολογισμό των νέων μειώσεων που θα επιβληθούν. Εκτιμήσεις για «κούρεμα» από 3% έως 6% για όσους έχουν συνολικές αποδοχές πάνω από 1.500 ευρώ».

ΕΣΤΙΑ: «Απειλή οι τρεις μουσουλμάνοι» Η εφημερίδα τονίζει ότι: «η περίπτωσις του βουλευτού των Ανεξαρτήτων Ελλήνων και για ελάχιστες ώρες υφυπουργού στην νεορκισθείσα κυβέρνηση κ. Δ. Καμμένου είναι ανησυχητική για δύο διαφορετικούς λόγους».

Η ΑΥΓΗ: «Εμφύλιος οικογενειών για την ηγεσία της Ν.Δ.» Σύμφωνα με την εφημερίδα : «δέσμια της οικογενειοκρατίας αλλά και προσωπικών συγκρούσεων εντός των ίδιων των οικογενειών αποδεικνύεται η συντηρητική παράταξη, με συνέπεια κάθε πρόβλεψη για την έκβαση της αναμέτρησης για την ηγεσία της Ν.Δ. να είναι παρακινδυνευμένη, όχι μόνο ως προς τον νικητή, αλλά ακόμη και για τη συνοχή του κόμματος».

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: «Μεγάλα κόλπα με το λιμάνι» Η εφημερίδα γράφει ότι: « «στον αέρα» βρίσκονται τεράστιες εκτάσεις στο παραλιακό μέτωπο δήμων της Β’ Πειραιά. Παρά τις ρητές δεσμεύσεις του Αλέξη Τσίπρα για παραχώρησή τους στους πολίτες, το ΤΑΙΠΕΔ προχωρά σε «υπόγειες» κινήσεις που μπορεί να φέρουν τις εκτάσεις αυτές στα χέρια ιδιωτών. Ξεσπούν οι δήμαρχοι και η Αντιπεριφέρεια Πειραιά».

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: «Μείωση 11% στις συντάξεις» Η εφημερίδα επισημαίνει ότι: «κλιμακωτές περικοπές στις συντάξεις άνω των 1.000 ευρώ μεικτά, που μεσοσταθμικά θα προσεγγίζουν και ίσως ξεπερνούν το 11%, σχεδιάζει να προτείνει η κυβέρνηση ως ισοδύναμα στα μέτρα που περιλαμβάνει το τρίτο μνημόνιο».

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: «Η ΕΕ δεν μπορεί να δώσει φιλολαϊκή λύση ούτε στο μεταναστευτικό-προσφυγικό» Η εφημερίδα αναφέρει ότι: «οι αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής δίνουν απόλυτη έμφαση στη διατήρηση εκτός της ΕΕ και στην απέλαση, με κάθε τρόπο, του μεγαλύτερου όγκου των προσφύγων και των μεταναστών».

ΤΑ ΝΕΑ: «Χωρίς ανάσα» Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να είναι έτοιμη η λίστα με τα προαπαιτούμενα για την καταβολή της δόσης των 3 δις. ευρώ από την πλευρά των δανειστών. Η κυβέρνηση επιχειρεί τώρα να ξεπεράσει το σοκ της μίνι κρίσης από την υπόθεση Καμμένου».

KONTRA NEWS: «9 τρανταχτά ονόματα της διαπλοκής θα καθίσουν στο σκαμνί» Η εφημερίδα τονίζει ότι «εννέα τρανταχτά ονόματα του οικονομικού κατεστημένου που διαπλέκονταν άμεσα με το χρεοκοπημένο και διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα, καίγονται μέχρι τώρα από την έρευνα για την πολύκροτη λίστα Λαγκάρντ που αποκάλυψε ο Ερβέ Φαλτσιανί».

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: «Τραπεζική δοκιμασία» Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «παρασκηνιακές διαβουλεύσεις στη Φρανκφούρτη, για χαλάρωση των όρων ανακεφαλαιοποίησης. «Κόκκινα» δάνεια, περιουσιακά στοιχεία και οικονομική σταθερότητα κρίνουν τα stress tests. «Μάχη των ιδιωτών-μετόχων να διατηρήσουν το ποσοστό συμμετοχής τους στις τράπεζες».

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «Δείγματα γραφής ζητούν από την κυβέρνηση οι Βρυξέλλες» Η εφημερίδα τονίζει ότι: «στην άμεση υλοποίηση των προαπαιτούμενων του προγράμματος αλλά και την ανάληψη πρωτοβουλιών με στόχο την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των αγορών επικεντρώθηκαν κορυφαίοι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι στις συναντήσεις που είχαν με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα».

 

 

πηγή

About Ομάδα Σύνταξης 84448 Articles
To PrismaRadio.gr είναι τo ενημερωτικό ραδιόφωνο της Βορειοδυτικής Ελλάδας

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*