Πέτρος Πιζάνιας στον Prisma 91.6: “Ελαφρύτερο το νέο Μνημόνιο, ωστόσο βρήκε εξουθενωμένους τους Έλληνές”


Πέτρος Πιζάνιας στον Prisma 91.6: “Ελαφρύτερο το νέο Μνημόνιο, ωστόσο βρήκε εξουθενωμένους τους Έλληνές”

Ο ομότιμος καθηγητής Ιστορίας στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο Πέτρος Πιζάνιας σχολίασε στο απογευματινό μαγκαζίνο του Prisma 91,6 τις πολιτικές εξελίξεις.
Σύμφωνα με τον ίδιο στα χρόνια της κρίσης ένα μεγάλο μέρος του Ελληνικού λαού, των λαϊκών και ένα μεγάλο μέρος των μεσαίων στρωμάτων χειραφετήθηκαν από πάρα πολλές δουλείες που είχαν μέχρι το 2010.
Πρώτα από όλα είχαν χειραφετηθεί από το life style και τον καταναλωτισμό, επίσης χειραφετήθηκαν από τα κόμματα εξουσίας που κυβερνούσαν την Ελλάδα, το ΠΑΣΟΚ και την Νέα Δημοκρατία.
Το ΠΑΣΟΚ το εξαφάνισαν, την Νέα Δημοκρατία την κούρεψαν πάνω από 45%. Επίσης το ποσοστό της χειραφέτησης φαίνεται στο γεγονός ότι έδωσαν μια δεύτερη ευκαιρία στην ΔΗΜΑΡ το οποίο μόλις άρχισε να πολιτεύεται με παλαιοκομματικό τρόπο το εξαφάνισαν από το πολιτικό πρόσωπο.
Επιπλέον στα χρόνια της κρίσης οι Έλληνες έμαθαν πάρα πολλά πράγματα για το πώς λειτουργεί η Ευρώπη, τράπεζες, κεφάλαια, σπρεντ, μορφώθηκαν με μια ιλιγγιώδη ταχύτητα και με πολύ μεγάλη πυκνότητα ενημέρωσης, με μεγάλο τμήμα του λαού που ήταν εξαρτημένο από την ιδιωτική τηλεόραση, να την έχει ξεπεράσει και να αδιαφορούν με τα μηνύματα που στέλνουν και κάνουν το δικό τους.
Σύμφωνα με τον Πιζάνια οι Έλληνες ήξεραν πολύ καλά, που ψήφισαν κόμματα τα οποία είναι εναντίον της πολιτικής λιτότητας και τα έκαναν κυβέρνηση, όπως ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
Πρώτα ψήφισαν μια ασπίδα για τον εαυτό τους, καθώς είναι ένα Μνημόνιο πολύ ελαφρύτερο από το πρώτο και το δεύτερο όσον αφορά τις περικοπές, όμως το μειονέκτημα του είναι ότι βρίσκει τα λαϊκά στρώματα εξουθενωμένα οικονομικά.
Όσον αφορά το αν θα εξαντλήσει την τετραετία, ανέφερε ότι αυτοί οι βουλευτές που εκλεχτήκαν τώρα, ξέρουν πολύ καλά ότι πρέπει να εφαρμοστεί το πρόγραμμα για να γίνει η συζήτηση του χρέους, γνωρίζοντας ότι δεν είναι βουλευτές που εκλέχτηκαν με το αντιμνημονιακό πνεύμα του Ιανουαρίου οπότε είναι συμπαγείς κοινοβουλευτικές ομάδες.
Ακούστε την ενδιαφέρουσα συζήτηση:

About Ομάδα Σύνταξης 80616 Articles
To PrismaRadio.gr είναι τo ενημερωτικό ραδιόφωνο της Βορειοδυτικής Ελλάδας

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*