Ο πρόεδρος του συλλόγου εκπαιδευτικών-φροντιστών Άρτας Κων/νος Βούλγαρης στον Prisma 91,6

ΦΠΑ 23% φέρνει στα φροντιστήρια όλων των βαθμίδων και τα κέντρα ξένων γλωσσών το νομοσχέδιο για τα προαπαιτούμενα της συμφωνίας με τους δανειστές.

Συγκεκριμένα στο άρθρο 1 παράγραφος 1 περίπτωση β’ αναφέρεται ρητά ότι τα φροντιστήρια όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης και τα κέντρα ξένων γλωσσών και ηλεκτρονικών υπολογιστών δεν συμπεριλαμβάνονται στην εξαίρεση από το ΦΠΑ.

Πρόκειται για μια ρύθμιση καταστροφική για την φροντιστηριακή εκπαίδευση όπως δήλωσε στον Prisma 91,6  φροντιστές ανά την Ελλάδα. Χαρακτηριστικά ήταν τα όσα μας είπε ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Φροντιστών Άρτας Κων/νος Βούλγαρης  ο οποίος τόνισε ότι πολλά φροντιστήρια δεν θα αντέξουν και θα βάλουν λουκέτο.

Ο κ. Βούλγαρης στάθηκε ιδιαίτερα στο γεγονός ότι η επιβάρυνση των εκπαιδευτηρίων-φροντιστηρίων θα στρέψει τους μαθητές και πολλούς μικρομεσαίους φροντιστές στην παραοικονομία, ενώ υπογράμμισε ότι πρόκειται για μια κατάφωρη αδικία και τα φροντιστήρια τείνουν στον αφανισμό.

Σημειώνουμε ότι το ΦΠΑ δεν είναι η μοναδική επιβάρυνση για τα φροντιστήρια καθώς αυξάνεται η φορολόγηση από το 26% στο 29% ενώ αυξάνεται και η προκαταβολή του φόρου.

Ακούστε το απόσπασμα:

{youtube}T1Zb_Iur_JQ{/youtube}

 

About Παναγιώτης Κουνιάκης 7557 Articles
Δημοσιογράφος, μέλος της ΕΣΗΕΑ, Αρχισυντάκτης του LefkadaToday.gr, παρουσιάζει καθημερινά το απογευματινό μαγκαζίνο του Prisma 91.6

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*