Λευκάδα: Στο δρόμο κινδυνεύουν να βρεθούν 35 παιδιά με ειδικές ανάγκες

Η χρηματοδότηση του κέντρου μειώθηκε σε λιγότερο από το ήμισυ, και το νέο ποσό δεν αρκεί για να καλυφθούν τα απαραίτητα έξοδα

Ανάστατη η τοπική κοινωνία και φορείς με το αιφνίδιο «ψαλίδισμα» κατά το ήμισυ στη χρηματοδότηση του ΚΔΑΠ – ΜΕΑ στο νησί του Ιονίου που φιλοξενεί 35 παιδιά.

Από το 2002 χρηματοδοτείται μέσω επιδοτούμενων προγραμμάτων, αρχικά μέσω του ΚΠΣ που κάλυπτε τις δαπάνες για την παροχή των υπηρεσιών καθώς και τις αμοιβές του προσωπικού και από το 2008 μέχρι και σήμερα μέσω ΕΣΠΑ, που χρηματοδοτεί τους επωφελούμενους.

Μετά την εναρμόνιση της 2100/16.07.2015, Πρόσκληση της ΕΕΤΑΑ Α.Ε. για τη Δράση «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» Περιόδου 2015-2016, υπέβαλαν νόμιμα και εμπρόθεσμα όλα τα απαιτούμενα προκειμένου και κατά το επόμενο έτος το ΚΔΑΠ-ΜΕΑ να συνεχίσει να προσφέρει τις υψηλού επιπέδου και ποιότητας υπηρεσίες που παρείχε και στο παρελθόν στους ωφελούμενους αλλά και στις οικογένειές τους.

Ωστόσο, όπως χαρακτηριστικά εξηγεί ο υπεύθυνος του κέντρου κ. Άγγελος Βονιτσάνος, προς μεγάλη έκπληξη όλων, η χρηματοδότηση μειώθηκε σε λιγότερο από το ήμισυ, με αποτέλεσμα να «βρίσκεται στον αέρα» το τι θα γίνει με το σπίτι των παιδιών, αφού το νέο ποσό δεν αρκεί για να καλυφθούν τα απαραίτητα έξοδα.

φωτογραφία-2

Το κέντρο για παιδιά με ειδικές ανάγκες του Δήμου Λευκάδας λειτουργεί από τον Σεπτέμβριο του 2002 με σκοπό τη δημιουργική απασχόληση των παιδιών μέσω προγραμμάτων έκφρασης και ψυχαγωγίας, άσκησης λόγου, ανάπτυξης ατομικών και κοινωνικών δεξιοτήτων μέσω γνωστικών αντικειμένων, πληροφορικής, άθλησης και σωματικής αγωγής, καθώς και την κοινωνική ένταξη των επωφελούμενων, την υποστήριξη της οικογένειας και την βελτίωση της ποιότητας ζωής των παιδιών και των οικογενειών τους.

Προκειμένου να βρεθεί μια άμεση λύση και το «σπίτι» των παιδιών να αποκτήσει γερά θεμέλια και να συνεχίσει να προσφέρει, οι αρμόδιες αρχές ζήτησαν με γραπτή επιστολή στην ΕΕΤΑΑ αλλά και στον αρμόδιο Υπουργό να επανεξετάσουν την απόφαση και εναγωνίως αναμένουν απαντήσεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την περασμένη χρονιά, κατανοώντας τις ανάγκες μετακίνησης των παιδιών και την έλλειψη χρηματικής δυνατότητας, ο Ρώσος μεγιστάνας Ντιμίτρι Ριμπολόβλεφ δώρισε για τα παιδιά ένα επιβατικό βαν.

ΠΗΓΗ

About Παναγιώτης Κουνιάκης 7576 Articles
Δημοσιογράφος, μέλος της ΕΣΗΕΑ, Αρχισυντάκτης του LefkadaToday.gr, παρουσιάζει καθημερινά το απογευματινό μαγκαζίνο του Prisma 91.6

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*