Το θέμα έγκριση μελέτης μεταφοράς, εναπόθεσης απορριμμάτων και διαμόρφωσης περιβάλλοντος χώρου ΧΑΔΑ συζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο Λευκάδας.

Το προ ημερησίας διάταξης θέμα που αφορά έγκριση μελέτης μεταφοράς και εναπόθεσης απορριμμάτων και διαμόρφωσης περιβάλλοντος χώρου  ΧΑΔΑ συζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο Λευκάδας.

Ο Κώστας Δρακονταειδής αιτιολόγησε το έκτακτο της συζήτησης,  με αφορμή την επίσκεψη του στο Υπουργείο  για το θέμα του ΧΑΔΑ και σε συνεννόηση που είχε με το Υπουργείο Εσωτερικών και των Γενικό Γραμματέα Διαχείρισης απορριμμάτων και το Υπουργείο Ανάπτυξης που αφορά το ζήτημα της χρηματοδότησης, καταλήγοντας  στην λύση την οποία και ανέπτυξε.

Όπως ανέφερε,  για να πάμε σε δημοπράτηση μονάδας στο σημείο που θα γίνει η μονάδα, υπάρχουν απορρίμματα με την κατάσταση να έχει επιδεινωθεί δραματικά μετά τις επιχωματώσεις που έχουν  γίνει, έτσι όλα τα απορρίμματα πρέπει να μεταφερθούν για να γίνει η ΜΟΠΑΚ.

Ο Δήμος ζήτησε την ανάγκη της μεταφοράς των απορριμμάτων σε άλλη θέση με το Υπουργείο Εσωτερικών παρουσία του ΕΠΕΡΑ αποδέχτηκε το αίτημα, υπήρξε συνεννόηση με το Υπουργείο Ανάπτυξης για το θέμα της χρηματοδότησης που το βλέπει θετικά, με τον Δήμο να στέλνει αίτημα στο ΥΠΕΚΑ με το οποίο και ζητούν την χρηματοδότηση με συγκεκριμένο τρόπο του συγκεκριμένου έργου.

Το Υπουργείο ζήτησε να σταλεί το γρηγορότερο την μελέτη και είναι απόλυτη ανάγκη η έγκριση της μελέτης  να πάει στο Υπουργείο, εκτός από το αίτημα τη μεταφοράς που έχει ήδη διαβιβαστεί από την Παρασκευή.

Για να γίνει η δημοπράτηση της ΜΟΠΑΚ πρέπει να φύγουν τόσο τα χώματα όσα και τα απορρίμματα και το έκτακτο του θέματος έχει να κάνει με τις εξελίξεις στο Υπουργείο.

{youtube}WgVvQmnlcXo{/youtube}

Στην τοποθέτηση του ο κ. Αραβανής ανέφερε ότι δεν μπορεί να καταλάβει το πότε συντάχτηκε η μελέτη και ποια μελέτη συντάχτηκε, πως συντάχτηκε ο προϋπολογισμός λέγοντας ότι δεν μπορούν να ζητάνε να εγκριθεί μια μελέτη και ένα προϋπολογισμό χωρίς εξηγήσεις δεν είναι κατανοητό.

Ο κύριος Δρακονταειδής απάντησε ότι η πλήρης μελέτη υπάρχει την οποία έφτιαξε η υπηρεσία του Δήμου και την ολοκλήρωσε το  Σάββατο το μεσημέρι με τον ίδιο να επικαλείται τόσο   τον Διευθυντή  κ. Αρέθα και  τον προϊστάμενο κ. Βραχνούλα για να εξηγήσουν το τεχνικό κομμάτι.

{youtube}sJUu-vTCjUQ{/youtube}

Στην τοποθέτηση του ο Σπύρος Μαργέλης είπε ότι το θέμα για το που θα γίνει η μονάδα το γνωρίζει ο Δήμος για πάνω από δυο χρόνια που έγιναν οι μελέτες. Μάλιστα το έργο έχει χρηματοδοτηθεί από τον περασμένο Ιούλιο και γνωρίζαμε ότι εκεί υπήρχαν σκουπίδια και όφειλε ο Δήμος όλο αυτό το διάστημα να έχει κάνει την μελέτη, άσχετα αν το Υπουργείο θα ενέκρινε την χρηματοδότηση.

 

Ο ίδιος μάλιστα είπε ότι η αντιπολίτευση συμφωνεί σε όλα και βάζει πλάτη σε ότι ζητάει η Δημοτική Αρχή για να λυθεί το πρόβλημα της διάθεσης των απορριμμάτων, ενώ παράλληλα έχουν ζητήσει ένα χρονοδιάγραμμα ενεργειών.

Αν είχε γίνει αυτή η κουβέντα θα είχε διαπιστωθεί αυτό το κενό.

Πρέπει να δουλέψουμε με περισσότερη σοβαρότητα και σχέδιο και χρονοδιάγραμμα για τα μεγάλα ζητήματα που αφορούν τον δήμο, ανέφερε.

{youtube}7CkrSW82RPI{/youtube}

 

 

 

 

 

 

About Παναγιώτης Κουνιάκης 8541 Articles
Δημοσιογράφος, μέλος της ΕΣΗΕΑ, Αρχισυντάκτης του LefkadaToday.gr, παρουσιάζει καθημερινά το απογευματινό μαγκαζίνο του Prisma 91.6

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*