Κώστας Δρακονταειδής: Δεν δέχεται η χωματερή σκουπίδια λόγω επιχωμάτωσης. Ποια η ενδεδειγμένη λύση.

Λεπτομερή ενημέρωση για την φωτιά στην χωματερή Λευκάδας, παρείχε στο σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο –Δευτέρα 31-08- ο δήμαρχος Κώστας Δρακονταειδής, λέγοντας ότι δημιουργεί ερωτηματικά ότι σε σημείο απολύτως προσβάσιμο στους πολίτες, στην είσοδο, εκδηλώθηκε η φωτιά, ακριβώς όπως και την προηγούμενη φορά και πριν τέσσερις περίπου μήνες.
Ο Δήμαρχος ανέφερε ότι η πυρκαγιά ήταν πολύ πιο δυνατή και επικίνδυνη από την προηγούμενη, ενώ με βάση μαρτυρίας εργαζομένου και στο χώρο Βιολογικού Καθαρισμού ακούστηκε έκρηξη με την φωτιά να φουντώνει σε δευτερόλεπτα.
Ωστόσο όπως υπογράμμισε ο Κώστας Δρακονταειδής έχει δημιουργηθεί τεράστιο πρόβλημα καθώς λόγο των επιχωματώσεων ο χώρος εναπόθεσης απορριμμάτων είναι ανύπαρκτος πλέον.
Ο ίδιος ανέφερε ότι είναι σε συνεννόηση με τον Δήμο Ακτίου Βόνιτσας για να βρεθεί μια λύση πακέτο, η οποία προβλέπει την μεταφορά των απορριμμάτων τους στην Λευκάδα για να επεξεργάζονται από την μονάδα και το υπόλειμμα να πηγαίνει στον χώρο της Υγειονομικής Ταφής του υπολείμματος της Παλαίρου.
Ο Κώστας Δρακονταειδής έδωσε μάλιστα το παρών στο σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας για ενημέρωση και των δημοτικών Συμβούλων της Βόνιτσας, ώστε μέχρι τις 15 Σεπτέμβρη που πρέπει να κατατεθούν τα τοπικά σχέδια δράσης όλων των Δήμων της χώρας να έχουν καταλήξει σε συγκεκριμένο σχέδιο δράσης, όπου στο συγκεκριμένο κομμάτι θα είναι κοινό, εφόσον οριστικοποιηθεί η συμφωνία με τον Δήμο Ακτίου-Βόνιτσας.
Ωστόσο θα πρέπει να συσταθεί φορέας διαχείρισης απορριμμάτων μεταξύ του Δήμου Λευκάδας, Ακτίου Βόνιτσας, καθώς και Μεγανησίου ο οποίος θα πρέπει να είναι συμβατός και με τον Εθνικό Περιφερειακό Σχεδιασμό, ο οποίος έχει αλλάξει και δίνει μεγάλο βάρος στην διαλογή στην πηγή.
Επίσης θα ζητηθεί από τον Δήμο Ακτίου Βόνισας ένα μέρος των απορριμμάτων που παράγει η Λευκάδα να αρχίσει να μεταφέρεται εκεί, ελπίζοντας σε θετική ανταπόκριση, με την μεταφορά των απορριμμάτων εκεί να έχει μεγαλύτερο κόστος για τον Δήμο και συνεπώς για τους πολίτες.
Ακούστε το απόσπασμα:

{youtube}7pCblBOtQ3g{/youtube}

About Παναγιώτης Κουνιάκης 7584 Articles
Δημοσιογράφος, μέλος της ΕΣΗΕΑ, Αρχισυντάκτης του LefkadaToday.gr, παρουσιάζει καθημερινά το απογευματινό μαγκαζίνο του Prisma 91.6

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*