Ο Θοδ. Φορτσάκης στον Prisma 91,6: Με τον Σύριζα ο ερασιτεχνισμός που είχε αναπτυχθεί στα αμφιθέατρα των πανεπιστημίων μεταφέρθηκε σε κυβερνητικό επίπεδο

Ο Βουλευτής Επικρατείας και  τομεάρχης Παιδείας της Νέας Δημοκρατίας Θεόδωρος Φορτσάκης μίλησε στο πρωινό μαγκαζίνο του Prisma 91,6 προκειμένου να σχολιάσει την πολιτική επικαιρότητα.

«Η κυβέρνηση και τα μέτρα έχουν στηριχθεί σε μια ευρύτατη κοινοβουλευτική πλειοψηφία, για πρώτη φορά στην Ελλάδα με τόσο μεγάλη ευρύτητα στήριξε μέτρα πολύ δύσκολα τα οποία θεωρήθηκαν μέτρα που ανεξάρτητα από το αυστηρό περιεχόμενό του διευκολύνουν τη χώρα να έρθει σε μια τροχιά θετική. Αυτή την θετική συγκυρία ο πρωθυπουργός όχι μόνο δεν την εκμεταλλεύτηκε αλλά στάθηκε και απέναντί της.» σχολίασε για τις εκλογές και ανέφερε ότι ο πρωθυπουργός «οδηγεί τη χώρα στον γκρεμό για άλλη μια φορά χωρίς συγκεκριμένο σχέδιο».

Ο κ Φορτσάκης δεν έκρυψε την πεποίθησή του ότι πρώτο κόμμα θα είναι η Νέα Δημοκρατία και τόνισε ότι η συμφωνία προκειμένου να πετύχει πρέπει παράλληλα να υπάρχει ένα πλαίσιο αναπτυξιακό για να επιτρέψει στην οικονομία να πάρει μπρος. Αυτά τα μέτρα ούτε θέλει, ούτε μπορεί να τα πάρει ο ΣΥΡΙΖΑ καθώς μέσα στην νοοτροπία είναι γραμμένη η άρνηση της ιδιωτικής πρωτοβουλίας σημείωσε και έφερε  ως παράδειγμα τις Σκουριές, τα αεροδρόμια και το 23% ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση. «Η Νέα Δημοκρατία είναι το κόμμα που στηρίζει την ιδιωτική πρωτοβουλία» κατέληξε.

Ο κ Φορτσάκης αναφέρθηκε στα θέματα παιδείας καθώς είναι ο τομεάρχης του κόμματος και μίλησε για τα κενά που υπάρχουν στα σχολεία και τα οποία θα δημιουργήσουν τεράστιες δυσκολίες τον Σεπτέμβριο όταν δε θα υπάρχει και αρμόδιος Υπουργός λόγω των εκλογών. Παράλληλα αναφέρθηκε στα μέτρα για την παιδεία και τα πανεπιστήμια που έχει λάβει ο ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζοντας ότι η παιδεία πηγαίνει «όπισθεν ολοταχώς».

Ο βουλευτής επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας αναφέρθηκε στις διαρθρωτικές αλλαγές που έπρεπε να είχαν γίνει: «Πιστεύω ότι ένα μεγάλο τμήμα όσων αναφέρει το μνημόνιο είναι απολύτως ορθό και έπρεπε να έχει γίνει εδώ και καιρό. Δεν νομίζω ότι τα θέματα των συντάξεων έπρεπε να έχουν φτάσει στην άκρη του  γκρεμού για να τα ρυθμίσουμε.  Επίσης οι μεταρρυθμίσεις για την απομάκρυνση της παιδεία από τον κομματικό εναγκαλισμό, η αξιολόγηση της δημόσιας διοίκησης, η απελευθέρωση των επαγγελμάτων, είναι θέματα που έπρεπε να έχουν ρυθμιστεί από καιρό. Το θλιβερό με το μνημόνιο είναι ότι είναι φοροκεντρικό» ανέφερε, «Η Ελλάδα έπρεπε να είχε εκπονήσει από μόνη της ένα σχέδιο μεταρρυθμιστικό που να υπερβαίνει κατά πολύ το μνημόνιο και να το έχει προλάβει εδώ και πολλά χρόνια. Οι κυβερνήσεις Σαμαρά έκαναν πολλές αλλαγές, λίγες χώρες έχουν επιτύχει τόσα πολλά αποτελέσματα σε τόσο λίγο χρόνο».

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη:

{youtube}Amu4uoeZ4bc{/youtube}

About Ομάδα Σύνταξης 56159 Articles
To PrismaRadio.gr είναι τo ενημερωτικό ραδιόφωνο της Βορειοδυτικής Ελλάδας

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*