Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Νικοπόλεως και Πρεβέζης Χρυσόστομος στον Prisma

Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Νικοπόλεως και Πρεβέζης  Χρυσόστομος στον Prisma

Το μήνυμα της χριστιανοσύνης, καθώς πλησιάζει η μεγάλη εορτή της Παναγίας ο δεκαπενταύγουστος ή αλλιώς  «το Πάσχα του καλοκαιριού», έδωσε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Νικοπόλεως και Πρεβέζης  Χρυσόστομος,  μιλώντας στην εκπομπή του Κώστα Καζαντζίδη στον Prisma.

Ο Σεβασμιότατος αναφέρθηκε στη νηστεία που ξεκινάει από 1 Αυγούστου μέχρι και 14 Αυγούστου προς τιμήν της Υπεραγίας Θεοτόκου, η οποία είναι εξίσου αυστηρή και σημαντική  όπως και αυτής της Σαρακοστής. Σε λίγες μέρες οι ακολουθίες  στην εκκλησία  πυκνώνουν  για να τιμήσουμε το πρόσωπο της Παναγίας και την ένδοξη κοίμηση της,  που πλήρωσε το χρέος ολοκλήρου του ανθρωπινού γένους, όπως σχολίασε  ο Σεβασμιότατος. Ενώ κλείνοντας πρόσθεσε « Η Θεοτόκος είναι η μάνα που μας προστατεύει,  που έζησε τον απολυτό πόνο και την οδύνη, όπως και εμείς οι άνθρωποι,  και γι’ αυτό αυτές οι μέρες αυτές  είναι μια ευκαιρία να εκφράσουμε ολόθυμα την τιμή μας προς το ιερό Της πρόσωπο».

{youtube}Fqpa1PcYeMQ{/youtube}

 

About Ειρήνη Καζαντζίδη 85 Articles
Πτυχιούχος δημοσιογράφος Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Εργάζεται ως δημοσιογράφος στον Prisma 95,1 ενώ παρουσιάζει εκπομπή στον Energy 93,4.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*