Άμεση ανάγκη καθαρισμού χώρων για αποφυγή πυρκαγιών – Οι Θ. Βαρδής, Π. Σαραμπασίνας και Β. Ντάκουλας στον Prisma

Άμεση ανάγκη καθαρισμού χώρων για αποφυγή πυρκαγιών - Οι Θ. Βαρδής, Π. Σαραμπασίνας και Β. Ντάκουλας στον Prisma

 

Είναι ευθύνη όλων των πολιτών η προστασία του περιβάλλοντος. Γι’ αυτό το λόγο ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ κ. Ντάκουλάς έκανε τη δική του καταγγελία μιλώντας στον Prisma,  σχετικά με την επικινδυνότητα για πυρκαγιά  στην περιοχή ανάμεσα στο νοσοκομείο , τα καύσιμα και στις ναυτικές σχολές.

Όπως αναφέρει ο κ. Ντάκουλας « Μνήμη χρυσόψαρου έχουν οι περισσότεροι έλληνες, καθώς πολλοί συμπολίτες  μας έχουν ξεχάσει το περιστατικό πυρκαγιάς που είχε συμβεί το 2008, με τις ζημίες να έχουν εμφανή τα σημάδια τους. Κανένας δεν πρόσεξε ότι όλα αυτά τα χρόνια  τα βάτα, τα καλάμια φτάνουν πάλι τα 3 μετρά  και μια σπίθα είναι αρκετή για προκαλέσει  την  καταστροφή. Την προηγουμένη φορά ήμασταν τυχεροί» τόνισε ο κ. Ντάκουλας υπογραμμίζοντας ότι «Είναι γνωστό ότι οι πόροι είναι περιορισμένοι ωστόσο πρέπει να  υπάρχει μια ιεράρχηση, καθώς αυτή η περιοχή βρίσκεται το κέντρο της πόλης.»

{youtube}F1xNCEI6WJo{/youtube}

Στη συνέχεια το λόγο πηρέ ο εντεταλμένος σύμβουλος κ. Σαραμπασίνας για να απαντήσει στα ερωτήματα  του κ. Ντάκουλα,  σχετικά με τον άμεσο κίνδυνο φωτιάς στη συγκεκριμένη περιοχή λέγοντας ότι  « ο κ. Ντάκουλας πρέπει να ακολουθήσει τη προδιαγεγραμμένη διαδικασία για να εξετάσουμε την επίλυση του ζητήματος. Αρχικά, είναι απαραίτητο να γίνει αίτηση, να πάρει αριθμό πρωτοκόλλου και στη συνέχεια ο δήμος θα αποστείλει αίτημα στους δικαιούχους  να καθαρίσουν το  χώρο δίνοντας τους προθεσμία 15 ημερών.   Είναι γεγονός, άλλωστε  ότι δεν μπορούμε να εισβάλουμε σε ξένη περιουσία χωρίς τα απαραίτητα έγγραφα», κατέληξε ο κ. Σαραμπασίνας.

{youtube}99K4crxf9SE{/youtube}

Ακολούθως ο  διοικητής της πυροσβεστικής  κ. Θοδωρής Βαρδής μίλησε στην εκπομπή του κ. Καζαντζίδη για τις φωτιές  που τέθηκαν υπό έλεγχο σε Καλαμίτσι και Λούρο. Ενώ κληθείς να τοποθετηθεί για το εάν υπάρχει κίνδυνος στην περιοχή  ανάμεσα στο νοσοκομείο , τα καύσιμα και στις ναυτικές σχολές, είπε χαρακτηριστικά ότι και οι ίδιος επισκέφτηκε  το χώρο διαπιστώνοντας  ότι  όντως υπάρχει κίνδυνος. «Ωστόσο ο δήμος είναι υπεύθυνος για την  αυτοψία του χώρου» σχολίασε και πρόσθεσε ότι σε περίπτωση που χρειάζεται καθαρισμός  και οι δικαιούχοι δεν αναλάβουν αυτήν την εργασία, ο δήμος  πρέπει να παρέμβει.

Στο τέλος ο κ. Βαρδής  έκανε λόγο στους λιγοστούς πόρους που διαθέτουν,  καθώς πλέον  δεν έχουν τα απαραίτητα  οχήματα για να τα φέρουν εις πέρας.  Ταυτόχρονα  ο κ. Βαρδής ενώ έκανε έκκληση στους πολίτες αυτούς του μήνες να είναι ιδιαίτεροι προσεκτικοί και να αποφεύγουν εργασίες που μπορεί να προκαλέσουν φωτιά, ενώ  αναφέρθηκε στην απερισκεψία κάποιων να πετάνε ανάμενα τσιγάρα στο δρόμο.

{youtube}Ux1PyYTwJow{/youtube}

 

About Ειρήνη Καζαντζίδη 85 Articles
Πτυχιούχος δημοσιογράφος Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Εργάζεται ως δημοσιογράφος στον Prisma 95,1 ενώ παρουσιάζει εκπομπή στον Energy 93,4.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*