Κάλεσμα φορέων σε σύσκεψη από το Εργατικό Κέντρο Βόνιτσας-Λευκάδας

Κάλεσμα φορέων σε σύσκεψη από το Εργατικό Κέντρο Βόνιτσας-Λευκάδας

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ  ΣΥΣΚΕΨΗ

 

Μετά την κοινή δήλωση των Τσίπρα -Γιούνκερ για τα Εργασιακά και το Ασφαλιστικό φαίνεται ότι βρισκόμαστε μπροστά σε μια νέα συμφωνία -λαιμητόμου για το λαό, ενός νέου “μνημονίου”.

Οδηγούμαστε σε μεγαλύτερη φτώχεια και δυστυχία για να σωθούν τα κέρδη των εκμεταλλευτών μας, για να πληρώνονται οι δανειστές.

Αν το νέο “μνημόνιο” βαφτίζεται συμφωνία ή το ανάποδο, έχει μηδαμινή σημασία όταν όλοι οι νόμοι που διέλυσαν τις εργασιακές σχέσεις, τις συλλογικές συμβάσεις, τα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα, παραμένουν ανέγγιχτοι, βρίσκονται σε ισχύ και συνεχίζουν να τσακίζουν τις ζωές μας.

Η παγίωση της φτώχειας δεν είναι “έντιμος συμβιβασμός”!

Γι’ αυτό οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ αποφασίσαμε να αντιδράσουμε με μια Λαϊκή κινητοποίηση για να ματαιώσουμε τη νέα αντιλαϊκή συμφωνία!   Να είμαστε σε  διαρκή ετοιμότητα για να αντιπαλέψουμε το νέο “μνημόνιο”!

Το ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ πήρε απόφαση να πραγματοποιήσει συλλαλητήριο στις 11 του ΙΟΥΝΗ και παράλληλα να είναι σε ετοιμότητα για απεργία με την υπογραφή της συμφωνίας.

Μπροστά σε αυτή την εξέλιξη που αφορά το σύνολο των εργαζομένων των ανέργων των συνταξιούχων το ΔΣ  του ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ αποφάσισε να πραγματοποιήσει πλατιά σύσκεψη την Τετάρτη 3 ΙΟΥΝΗ  στις 8 μμ στην αίθουσα του Κέντρου.

 

Η πρόσκληση απευθύνεται πέρα από τα Σωματεία του Κέντρου και σε κάθε άλλο φορέα εργαζομένων, συνταξιούχων και της νεολαίας. Προκειμένου να γίνει υπόθεση όλων.

Για να απαντήσουμε στην τρομοκρατία και τους εκβιασμούς και να διεκδικήσουμε:

  • Αυξήσεις σε μισθούς, συντάξεις και επιδόματα. Άμεση επαναφορά με νόμο του κατώτερου μισθού στα 751 ευρώ.
  • Κάλυψη όλων των απωλειών.
  • Αποκατάσταση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.
  • Κατάργηση των αντεργατικών νόμων.
  • Ουσιαστική προστασία όλων των ανέργων.

 

Λευκάδα 31-5-2015

Η  ΔΙΟΙΚΗΣΗ

About Ομάδα Σύνταξης 76911 Articles
To PrismaRadio.gr είναι τo ενημερωτικό ραδιόφωνο της Βορειοδυτικής Ελλάδας

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*