Η Κυριακή της Πεντηκοστής στον Άγιο Νικόλαο Βόνιτσας (ΦΩΤΟ)

Η Κυριακή της Πεντηκοστής στον Άγιο Νικόλαο Βόνιτσας (ΦΩΤΟ)

 Ανήμερα της μεγάλης Δεσποτικής εορτής της Πεντηκοστής ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς, χοροστάτησε στον Όρθρο και συνέχεια τέλεσε την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον ενοριακό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου του εν Βουνένοις της Δημοτική Κοινότητος Αγίου Νικολάου Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας.

Αμέσως μετά το πέρας της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε ο Εσπερινός της Γονυκλισίας όπου χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος κ.Κοσμάς και αναγνώσθηκαν κατά την τάξη οι καθορισμένες Ευχές της Γονυκλισίας.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος κ.Κοσμάς μεταξύ άλλων υπογράμμισε το μεγαλείο της Κυριακής της Πεντηκοστής, την αγάπη στον Τριαδικό Θεό στον πεπτωκότα άνθρωπο, την προσφορά του Αγίου Πνεύματος στην Εκκλησία του Χριστού και την ανάγκη να κατοικεί το Άγιο Πνεύμα στην καρδιά κάθε χριστιανού.

Τονίζοντας μάλιστα την ανάγκη της συνειδητής παραμονής μας μέσα στην ορθόδοξο Εκκλησία μας, για να επιτύχουμε την σωτηρία μας, έκανε έκκληση στα μέλη της ενορίας να απομακρύνουν από την ζωή τους, τις παρουσιασθείσες προκλήσεις των Πεντηκοστιανών οι οποίοι όπως είπε , «αν έλθουν στην ζωή μας, θα μας οδηγήσουν σε φρικτή απώλεια.»

www.romfea.gr 

bonitsa-2

bonitsa-3

bonitsa-5

About Ομάδα Σύνταξης 80438 Articles
To PrismaRadio.gr είναι τo ενημερωτικό ραδιόφωνο της Βορειοδυτικής Ελλάδας

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*