Ο Τάσος Σαλβάνος για το ΤΕΙ Ιονίων νήσων και την πολιτική επικαιρότητα στον Prisma 95,1

Ο Τάσος Σαλβάνος για το ΤΕΙ Ιονίων νήσων και την πολιτική επικαιρότητα στον Prisma 95,1

 

O περιφερειακός σύμβουλος Τάσος Σαλβάνος μίλησε στο απογευματινό μαγκαζίνο του Prisma 95,1 με τον Παναγιώτη Κουνιάκη , αναφορικά με την επερώτηση που υπέβαλλε σχετικά με τη λειτουργία και την περαιτέρω εξέλιξη του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων τη στιγμή που υπάρχει  καθυστέρηση εκκίνησης των προγραμμάτων του νέου ΕΣΠΑ, η οποία  θα διαρκέσει μέχρι το 2020.

Ο κ. Σαλβάνος εκφράζοντας την ανησυχία δήλωσε ότι « δεν τίθεται θέμα αισιοδοξίας ή απαισιοδοξίας σχετικά με την εξέλιξη του ΤΕΙ, αλλά είναι ένα θέμα καθαρά πολιτικό όπως και όλα τα άλλα ζητήματα. Επομένως ως πολίτικο ζήτημα πρέπει να αντιμετωπίζονται και τα πνευματικά περιφερειακά ιδρύματα , τα όποια πρέπει να είναι συνυφασμένα  με ένα πνεύμα λογικής  αποκέντρωσης  και με τις ανάλογες παροχές που θα τα καταξιώνουν στην τοπική κοινωνία . Oκ. Σαλβάνος σχολίασε ότι για να μπορέσουν να γίνουν όλα αυτά, χρειάζονται οι ανάλογες προϋποθέσεις, γι αυτό και εκφράζει την ανησυχία του μέσω των την ερωτήσεων που υποβάλλει προκειμένου να πάρουν μια απάντηση σχετικά με τα προβλήματα υλικοτεχνική υποδομής και τη καθυστέρηση του ΕΣΠΑ που έχει δημιουργήσει χρηματοδοτικά προβλήματα στην λειτουργιά των ΤΕΙ.

Ταυτόχρονα έκανε λόγο για την ΠΝΠ και τις προοπτικές της νέας κυβέρνησης λέγοντας ότι:

«Όσο άφορα την ΠΝΠ ότι δεν ήταν σωστός ο τρόπος της κυβέρνησης , έπρεπε πρώτα να συγκαλέσουν  έκτατες συνεδριάσεις τα δημοτικά και περιφερειακά συμβούλια  και στη συνέχεια να διαπιστώσουν ότι όντως  υπάρχει πρόβλημα.» Δεν παρέλειψε επίσης να σχολιάσει ότι ο πολίτικος λόγος του ΣΥΡΙΖΑ ενέχει αμηχανία, την όποια οφείλει να λύσει.

«Πρέπει να διαμορφώσουμε ένα εθνικό σχέδιο  γιατί αλλιώς το πολίτικο σκηνικό θα γίνει αναξιοπρεπέστατο  και θα πέσει στα Τάρταρα..Δηλαδή πρέπει να πάψουμε να δίνουμε την αίσθηση ως λαός, ότι, όταν ξεκινάμε να πηγαίνουμε κάπου δεν ξέρουμε που πηγαίνουμε και όταν φτάσουμε να μην έχουμε καταλάβει πως βρεθήκαμε εδώ..θα πρέπει να λεμέ την αλήθεια στον κόσμο και αναλάβουμε την ευθύνη των πράξεων μας». 

{youtube}4y1ffw_Rr68{/youtube}

 

About Ομάδα Σύνταξης 76388 Articles
To PrismaRadio.gr είναι τo ενημερωτικό ραδιόφωνο της Βορειοδυτικής Ελλάδας

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*