Παρέμβαση Θοδωρή Χαλικιά-Κώστα Σέρβου στον Prisma 95,1:"Μέχρι το βράδυ η κατάσταση στην χωματερή θα έχει ομαλοποιηθεί."

Παρέμβαση Θοδωρή Χαλικιά-Κώστα Σέρβου στον Prisma 95,1:"Μέχρι το βράδυ η κατάσταση στην χωματερή θα έχει ομαλοποιηθεί."

 “Μέχρι αργά το βράδυ η κατάσταση στην χωματερή θα ομαλοποιηθεί με την Πυροσβεστική Υπηρεσία να ρίχνει συνεχώς χώμα για να σκεπαστεί η φωτιά, καθώς είναι ο μοναδικός τρόπος αντιμετώπισης”, είπε στον Prisma 95,1 ο αντιπεριφερειάρχης Θοδωρής Χαλικιάς, λέγοντας ότι από το πρωί γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια, εκτιμώντας και ελπίζοντας ότι μέχρι το βράδυ ίσως σβηστεί.

IMG 2356

Ο κύριος Χαλικιάς ανέφερε ότι το θέμα δεν θα επεκταθεί όπως το παρελθόν καθώς το βιοαέριο που παράγεται δημιουργεί μια δυσάρεστη ατμόσφαιρα εκτιμώντας ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα.

{youtube}vjVxx_SqauA&feature{/youtube}

IMG 2364

Για την προσπάθεια κατάσβεσης της φωτιάς μίλησε στον Prisma 95,1 και ο αντιδήμαρχος Κώστας Σέρβος, λέγοντας ότι από νωρίς το πρωί δύο μηχανήματα του Δήμου, Περιφέρειας και ιδιωτών, (τσάπες, φορτωτές) καθώς και έξι φορτηγά μεταφέρουν χώμα για να σκεπάσουν τα σκουπίδια που καίγονται, ευχαριστώντας την προσφορά των ιδιωτών.

Ο Δήμος και σήμερα και αύριο θα εντείνει τι προσπάθειες ρίχνοντας άμμο, ενώ και κατά την διάρκεια του καλοκαιριού, που οι θερμοκρασίες θα είναι υψηλές, προληπτικά μια με δυο φορές την εβδομάδα θα ρίχνει άμμο για να αποτρέψει στα εύφλεκτα υλικά να δημιουργήσουν νέα εστία φωτιάς.
Για προληπτικούς λόγους παραμένουν στον περιβάλλοντα χώρο δυνάμεις τις πυροσβεστικής σε περίπτωση παρέμβασης.

{youtube}ZAwVzr7X-8Y{/youtube}

Ευχαριστούμε για την παραχώρηση των φωτογραφιών την Δημοσιογράφο Κατερίνα Μεσσήνη και το www.lefkadaweb.gr 

About Ομάδα Σύνταξης 84448 Articles
To PrismaRadio.gr είναι τo ενημερωτικό ραδιόφωνο της Βορειοδυτικής Ελλάδας

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*