Π.Μπoύκουρας: Ο Αμβρακικός είναι πλούτος και η πολιτεία οφείλει να συνδράμει στην αξιοποίηση του.

Π.Μπoύκουρας: Ο Αμβρακικός είναι πλούτος και η πολιτεία οφείλει να συνδράμει στην αξιοποίηση του.

 

Ο πρόεδρος των Αλιέων, Παναγιώτης Μπούκουρας μίλησε στον Prisma 95,1 για την  παράνομη αλιεία στον Αμβρακικό. Όπως είδαμε, με το ζήτημα της αλιείας  ασχολήθηκε και η εκπομπή του Αντ1 “Σε Πρώτο Πλάνο”  αναφερόμενη  στα προβλήματα  που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες ψαράδες της Πρέβεζας και της Βόνιτσας αλλά και τις προσπάθειες που γίνονται από το λιμενικό Πρέβεζας για την προστασία της περιοχής και την πάταξη του παράνομου ψαρέματος.

Ο κ. Μπούκουρας αναφέρθηκε στο Λιμεναρχείο, το όποιο είναι σύμμαχος και καθημερινά εντείνει τις προσπάθειες του για την αντιμετώπιση της παράνομης αλιείας. «Όμως τα μέσα που διαθέτει δεν επαρκούν. Ειδικότερα  ένα σκάφος σε όλον τον  Αμβρακικό και σε ένα τμήμα του Ιουνίου δεν είναι αρκετό . Υπάρχουν δυο υποσταθμοί στο Μενίδι και σε Αμφιλοχία, άλλα ούτε εκεί υπάρχει σκάφος. Η πολιτεία πρέπει να συνδράμει, ώστε να περιοριστεί το παράνομο ψάρεμα», ανέφερε ο κ.Μπούκουρας και πρόσθεσε ότι  «τα άτομα  που απαρτίζουν τις ιχθυοκαλλιέργειες  είναι οι ίδιοι υπεύθυνοι για την παράνομη αλιεία».  Παράλληλα έκανε λόγο για την μεγάλη ζημιά που υφίσταται ο Αμβρακικός  κλείνοντας και ανοίγοντας το φράγμα Πουρναρίου. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μην  υπάρχει φυσική ροη του ποταμού, ενώ συγχρόνως αναφέρθηκε στο αλιευτικό καταφύγιο , το οποίο είναι ανεπαρκές κάνοντας ακόμα  πιο δύσκολη την δουλειά των επαγγελματιών.

 

{youtube}5N0uEKYjH_A{/youtube}

 

Διαβάστε επίσης: Το παράνομο ψάρεμα στον Αμβρακικό στην εκπομπή «Σε Πρώτο Πλάνο» του Αντ1 – Video

About Ειρήνη Καζαντζίδη 85 Articles
Πτυχιούχος δημοσιογράφος Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Εργάζεται ως δημοσιογράφος στον Prisma 95,1 ενώ παρουσιάζει εκπομπή στον Energy 93,4.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*