Ο Βαγγέλης Συγκούνας απαντά στον Θ. Μυζίκο για το θέμα των αθλητικών εγκαταστάσεων: Yπάρχουν σύλλογοι οι οποίοι εκμεταλλεύονται τις δημόσιες εγκαταστάσεις, εισπράττουν από τις ακαδημίες και δεν πληρώνουν

Ο Βαγγέλης Συγκούνας απαντά στον Θ. Μυζίκο για το θέμα των αθλητικών εγκαταστάσεων: Yπάρχουν σύλλογοι οι οποίοι εκμεταλλεύονται τις δημόσιες  εγκαταστάσεις, εισπράττουν από τις ακαδημίες και δεν πληρώνουν

 O εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος Βαγγέλης Συγκούνας μίλησε στον Prisma 95,1 με αφορμή τη συνέντευξη που έδωσε ο κ. Μυζίκος στον Κώστα Καζαντζίδη, αναφορικά με την κατάσταση που βρίσκεται το κλειστό γυμναστήριο, αλλά και τις αναφορές σε «υποσχέσεις που δόθηκαν προεκλογικά και δεν υλοποιήθηκαν» από τον κ.  Συγκούνα για τη δημιουργία ενός αθλητικού φορέα, ο οποίος θα ήταν σε θέση να διευθετήσει τα προβλήματα και τις ελλείψεις στον αθλητισμό.

Ο κ. Συγκούνας θέλησε να δώσει τη δική του απάντηση επί του θέματος κάνοντας τη δίκη του τοποθέτηση « Από το 2010 με την εφαρμογή του Καλλικρατικού μοντέλου και την είσοδο της οικονομικής κρίσης οι δήμοι βρέθηκαν απροετοίμαστοι σε πολλούς  τομείς. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η χρηματοδότηση να είναι μηδαμινή και το προσωπικό που διαθέτουμε ανύπαρκτο.  Για παράδειγμα το αθλητικό τμήμα του δήμου Πρέβεζας έχει μόνο 3 άτομα, συνεπώς δεν υπάρχουν υπάλληλοι στα δημοτικά στάδια». Ταυτόχρονα δεν παρέλειψε να αναφέρει  ότι «έχουν γίνει πολλαπλά αιτήματα  για τις συμβάσεις υπαλλήλων, τα όποια είναι σε αναμονή», ενώ σχολίασε, ότι  «ο δήμος είχε την ατυχία να διαχειρίζεται ένα τεράστιο χρέος από τις προηγούμενες δημοτικές αρχές, το οποίο είναι αποτρεπτικό για οποιαδήποτε αναπτυξιακό μοντέλο».

Ειδικότερα ο κ. Συγκούνας αναφερόμενος στον κ. Μυζίκο εξέφρασε την απορία του, γιατί, όπως δήλωσε «ο κ. Μυζίκος ήταν ο μονός που γνώριζε εδώ και 15 ημέρες από εμένα τον ίδιο προσωπικά, ότι εντός της εβδομάδας θα σταλούν οι προσκλήσεις στους αθλητικούς φορείς, ώστε να ορίσουν εκπρόσωπο και την επόμενη εβδομάδα να πραγματοποιηθεί η πρώτη συνάντηση της επιτροπής» .

Στο τέλος ο κ. Συγκούνας  αναφέρθηκε σ τον χαρακτηρισμό  «αθλιότητα» που προσέδωσε ο κ. Μυζίκος  στο κλειστό γυμναστήριο  λέγοντας ότι «ο δήμος έκανε μια γενναία μείωση στο τέλος χρήσης αθλητικών χώρων με σκοπό την οικονομική ανάσα στις ομάδες, τα χρήματα όμως δεν εισπράχτηκαν ποτέ».  «Επομένως συμφωνώ με το χαρακτηρισμό της αθλιότητας, γιατί ο δήμος» ανέφερε « ανέχεται σε βάρος των συλλόγων όλη αυτή την κατάσταση. Υπάρχουν σύλλογοι  οι οποίοι έχουν ιδιόκτητες εγκαταστάσεις και πληρώνουν, ενώ συγχρόνως υπάρχουν και οι σύλλογοι, οι οποίοι εκμεταλλεύονται τις δημόσιες  εγκαταστάσεις, εισπράττουν από τις ακαδημίες και δεν πληρώνουν. Διακρίνουμε ανοχή  και αδυναμία από τον δήμο  να ελέγξει αυτήν την κατάσταση, αλλά δεν δύναται να αναφερόμαστε σε αθλιότητες, όταν ο δήμος κάνει ότι μπορεί με τα μέσα που έχει, μη εφαρμόζοντας  την αθλητική νομοθεσία  για να παρέχει  το ελάχιστο δυνατό σε αυτές τις ομάδες».

{youtube}7GOoHenMEcM{/youtube}

 

Διαβάστε επίσης: Θ. Μυζίκος: Το κλειστό γυμναστήριο αλλάζει διαρκώς προ το χειρότερο

About Ειρήνη Καζαντζίδη 85 Articles
Πτυχιούχος δημοσιογράφος Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Εργάζεται ως δημοσιογράφος στον Prisma 95,1 ενώ παρουσιάζει εκπομπή στον Energy 93,4.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*