Καταγγελία οικότροφων φοιτητών Άρτας με αφορμή το μηχάνημα εισόδου στη είσοδο της εστίας

Καταγγελία οικότροφων φοιτητών Άρτας με αφορμή το μηχάνημα εισόδου στη είσοδο της εστίας

Με αφορμή την ανακοίνωση της σπουδαστικής μέριμνας εκ της διοίκησης του ΤΕΙ Ηπείρου, σχετικά με την εγκατάσταση εισόδου με χρήση μηχανήματος για την είσοδό μας στην εστία και η οποία μας γνωστοποιήθηκε στις 21/01/2015, αποφασίσαμε να κοινοποιήσουμε την κατάσταση που επικρατεί.

Θέλουμε να τονίσουμε αρχικά, πως η φύλαξη της εστίας εδώ και μερικά χρόνια καλύπτεται εξολοκλήρου από έναν και μόνο φύλακα ο οποίος παρέχει την υπηρεσία του τα πρωινά. Η διοίκηση του ΤΕΙ Ηπείρου είναι υποχρεωμένη να μας παρέχει 24ωρη φύλαξη. Αντ ‘αυτού το καινούριο της μέτρο είναι η εγκατάσταση μηχανήματος στην είσοδο της εστίας, όχι για την δική μας ασφάλεια, όχι για την ασφάλεια του κτιρίου, αλλά για την πληρωμή του ποσού των 60 ευρώ ως εγγύηση για την παραμονή μας στην εστία. Η διοίκηση για άλλη μια φορά επέλεξε να μας απειλήσει πως αν δεν πληρώσουμε το ποσό αυτό δεν θα πάρουμε κάρτα και άρα θα βρισκόμαστε εκτός εστίας.

Μας εξοργίζει που η Σπουδαστική Μέριμνα δεν αντιδρά, μας εξοργίζει που η Διοίκηση για άλλη μια φορά συμπεριφέρεται εκδικητικά και δυσχεραίνει τις ίδιες μας τις ζωές.

Θέλουμε να κάνουμε κατανοητό, πως η ανθρώπινη παρουσία του φύλακα παρέχει ασφάλεια, τόσο του κτιρίου όσο και δικιά μας, κάτι που ένα μηχάνημα δεν μπορεί να προσφέρει. Επίσης θεωρούμε ειρωνικό τη τοποθέτηση μηχανήματος την ώρα που δεν καλύπτονται οι βασικές μας ανάγκες όπως αυτό της θέρμανσης, του ζεστού νερού, των πλυντηρίων και του δικτύου ίντερνετ. Η εστία έχει πολλές ανάγκες και η Διοίκηση όχι μόνο δεν τις καλύπτει  ορθά, αλλά μας δημιουργεί καινούρια. Οι επιδιορθώσεις που μας υποσχέθηκαν δεν έγιναν ποτέ. Η αντικατάσταση των πλυντηρίων έγινε κερματοδέκτης στα ίδια παλιά πλυντήρια.  Το δίκτυο του ίντερνετ δεν λειτουργεί σωστά εδώ και χρόνια.  Το μηχάνημα εισιτηρίων δεν τοποθετήθηκε ακόμα την ώρα που ο οδηγός του αστικού λεωφορείου μας χρεώνει περισσότερα χρήματα για εισιτήριο προς το ΤΕΙ.

Όπως γίνετε κατανοητό, το μηχάνημα δεν λύνει κανένα από τα παραπάνω προβλήματα και δεν έχει καμία χρησιμότητα.

Μας ζητήθηκε να υπογράψουμε και να πληρώσουμε το ποσό των 60 ευρώ με την απειλή του εκδιωγμού μας από τα δωμάτιά μας. Οι απειλές και οι κυρώσεις δεν αναγνωρίζονται από εμάς και ζητάμε:

1) Την επιστροφή των χρημάτων μας πίσω (όσοι εστιακοί φοιτητές πιέστηκαν και τελικά πλήρωσαν).

2) Την αποκατάσταση της 24ωρης φύλαξης με παρουσία περισσότερων του ενός φύλακα και απομάκρυνση μηχανήματος εισόδου (όπου δεν πληρεί καμία προστασία από τυχόν προβλήματα).

3) Την διατήρηση και την αύξηση των ωρών θέρμανσης και παροχής ζεστού νερού.

4) Την απομάκρυνση του κερματοδέκτη από τα πλυντήρια.

5) Την επιδιόρθωση του ίδιου ή την εγκατάσταση νέου δικτύου ίντερνετ.

6) Την παύση οποιασδήποτε απειλής που έχει να κάνει με τη ζωή μας στην εστία, τόσο σε εμάς όσο και στη φύλαξη όπου η δουλειά της είναι αυτή για την οποία προσλήφθηκε.

Υ.Γ. Τέλος να επαναλάβουμε για άλλη μια φορά πως εμείς, οι οικότροφοι φοιτητές της εστίας Άρτας, δεν θα σταματήσουμε να παλεύουμε συλλογικά για τα νόμιμα και δημοκρατικά δικαιώματά μας για δωρεάν παροχές, για δωρεάν παιδεία και δωρεάν σπουδές, για τις ίδιες μας τις ζωές. Γιατί οι ανάγκες μας δεν κοστολογούνται και δεν είναι μαθηματικά!

About Ομάδα Σύνταξης 84448 Articles
To PrismaRadio.gr είναι τo ενημερωτικό ραδιόφωνο της Βορειοδυτικής Ελλάδας

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*