Σε πλήρη διάταξη ο μηχανισμός του Δήμου για την αποκατάσταση των ζημιών

Σε πλήρη διάταξη ο μηχανισμός του Δήμου για την αποκατάσταση των ζημιών

Εκτιμάτε ότι μέχρι αύριο – το αργότερο μέχρι την Κυριακή- θα έχει αποκατασταθεί πλήρως η εικόνα της πόλης και των περιφερειακών οικισμών.

Σήμερα από πολύ νωρίς το πρωί, βρίσκονταν στο εργοτάξιο του Δήμου  ο Δήμαρχος Ιωαννιτών, Θωμάς Μπέγκας και οι αρμόδιοι Αντιδήμαρχοι, Πολιτικής Προστασίας, Δημήτρης Νάστος, Καθαριότητας και Πρασίνου, Δημήτρης Κατηρτσίδης, ώστε να γίνει η αποτίμηση της κατάστασης και ο συντονισμός των εργασιών που απαιτούνται από δω και πέρα.

Τα συνεργεία του Δήμου εργάζονται από το πρωί με όλο τον διαθέσιμο μηχανολογικό εξοπλισμό  και το προσωπικό, καθώς προχώρησε η ανάκληση όλων των αδειών προσωπικού στους συγκεκριμένους τομείς.

Οι εργασίες βρίσκονται σε εξέλιξη σε συνεργασία και συντονισμό και με τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες άλλων φορέων (Πυροσβεστική, Αστυνομία, Περιφέρεια). Οι εργασίες ξεκίνησαν από το παραλίμνιο μέτωπο και το Νησί -όπου προκλήθηκαν και τα μεγαλύτερα προβλήματα- τις περιοχές πυκνού αστικού πρασίνου και προχωρούν σε όλη την έκταση του Δήμου.

Κύριο μέλημα αυτή τη στιγμή είναι:

– ο καθαρισμός από τους τόνους φερτών υλικών (φύλλα, χώματα, κλαδιά, σκουπίδια κ.λ.π.) που έχουν συσσωρεύσει σε δρόμους, πεζοδρόμια και φρεάτια, οι ισχυροί άνεμοι

-η απομάκρυνση σπασμένων δέντρων και κλαδιών καθώς και η κοπή όσων κρίνονται επικίνδυνα

-η απομάκρυνση επικίνδυνων στοιχείων, όπως πινακίδες, τσίγκοι, φωτιστικά, καλώδια  κ.λ.π. που «χτυπήθηκαν» από τους ανέμους

-η εν γένει αποκατάσταση ζημιών στο δημόσιο χώρο

 

Πρωτοφανή καιρικά φαινόμενα

Είναι γεγονός ότι η ένταση των καιρικών φαινομένων από το μεσημέρι της παραμονής Πρωτοχρονιάς, ήταν πρωτοφανής και προκάλεσε πολλά προβλήματα. Παράλληλα δεν υπήρξε καμία προειδοποίηση για το φαινόμενο των ισχυρών ανέμων που έφταναν μέχρι τα 10 μποφόρ.

Από την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, συνεργία του Δήμου έριξαν αλάτι για να αντιμετωπιστεί ο παγετός, ενώ ανήμερα της Πρωτοχρονιάς τα συνεργία εργάστηκαν εντατικά για να αποσυμφορήσουν την παραλίμνια ζώνη από τα πλημμυρικά φαινόμενα που προκάλεσαν τα ορμητικά κύματα της Παμβώτιδας.  

Το θετικό σε όλη αυτή την επικίνδυνη κατάσταση που προκάλεσε η σφοδρή κακοκαιρία, είναι πως δεν υπήρξε κανένας τραυματισμός. 

About Ομάδα Σύνταξης 86144 Articles
To PrismaRadio.gr είναι τo ενημερωτικό ραδιόφωνο της Βορειοδυτικής Ελλάδας

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*