Πρέβεζα: Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του Κέντρου Συμβουλευτικής υποστήριξης γυναικών του Δήμου Πρέβεζας (pho-vid)

Πρέβεζα: Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του Κέντρου Συμβουλευτικής υποστήριξης γυναικών του Δήμου Πρέβεζας (pho-vid)

Πραγματοποιήθηκαν σήμερα Κυριακή 30-11-14 η εκδήλωση – ομιλία στην Θεοφάνειο αίθουσα τέχνης και τα εγκαίνια του Κέντρου Συμβουλευτικής υποστήριξης γυναικών του Δήμου Πρέβεζας, στα γραφεία της πρώην δημοτικής αστυνομίας.

kentsymvou

Την εκδήλωση άνοιξε η κα Σοφία Κωνσταντινίδου, η οποία μας ενημέρωσε πως οι ζωγραφιές που κοσμούσαν την Θεοφάνειο αίθουσα τέχνης, χάρισαν οι μαθητές των Δημοτικών Σχολείων Πρέβεζας, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της βίας των γυναικών.

kentrsymaggeli

Στη συνέχεια η κα  Αγγέλη-Παπαϊωαννίδου Ελευθερία, άνοιξε την ομιλία και καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους. Μίλησε για το πόσο σημαντική είναι η ύπαρξη του κέντρου, αφού όπως είπε, είναι σημαντικό να μπορείς να απευθυνθείς σε κάποιους, οι οποίος μπορούν να σε συμβουλεύσουν και να σε προφυλάξουν. Στη συνέχεια είπε: <<Το κέντρο συμβουλευτικής του Δήμου Πρέβεζας του τμήματος προνοίας έχει ξεκινήσει τη λειτουργία του από τον Οκτώβριο του 2013 και συνεχίζει τη δράση του έως και σήμερα, προσφέροντας τις υποστηρικτικές υπηρεσίες του στις γυναίκες του Δήμου Πρέβεζας αλλά και της ευρύτερης περιοχής. Το κέντρο στελεχώνεται από την ψυχολόγο κα Σταυρούλα Πουλιάνου, την κοινωνιολόγο κα Σοφία Κωνσταντινίδου και την κοινωνική λειτουργό κα Ακριβή Κατσανού. Οι υπηρεσίες του Κέντρου είναι δωρεάν και προσφέρουν συμβουλευτική και ψυχοκοινωνική γυναικών θυμάτων βίας τόσο στις ίδιες όσο και στα συνοικούντα με αυτές άτομα. Γίνεται επίσης παραπομπή και συλλογή περιστατικών σε ξενώνες, νομική υποστήριξη από τον Δήμο Πρέβεζας και από τον Δικηγορικό Σύλλογο Πρέβεζας. Επιπλέον, πραγματοποιούνται δράσεις ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης της τοπικής κοινωνίας με στόχο την πρόληψη και την καταπολέμηση κάθε μορφής βίας κατά των γυναικών.>> Η κα Αγγέλη ευχαρίστησε τις υπεύθυνες του κέντρου και τους ευχήθηκε καλή δύναμη και καλή επιτυχία στο έργο τους σε αυτή τη δύσκολη οικονομικά εποχή μας που επιδεινώνονται τα περιστατικά βίας.

kentrosymmpailis

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Δήμαρχος Πρέβεζας κ. Χρήστος Μπαΐλης. Εφόσον ευχαρίστησε με τη σειρά του τους παρευρισκόμενους και ιδιαίτερα τη Γενική Γραμματεία Ισότητας κ. Βάσω Κόλλια, χαρακτήρισε τη σημερινή εκδήλωση μια αξιέπαινη προσπάθεια και ευαισθητοποίηση της κοινωνίας.<< Έχουμε καθήκον όλοι μας, η πολιτεία, οι φορείς, η τοπική αυτοδιοίκηση αλλά και οι απλοί πολίτες να δημιουργήσουμε ένα πλαίσιο προστασίας για όλα τα θύματα της βίας. Το Κέντρο Συμβουλευτικής υποστήριξης γυναικών λειτουργεί στο Δήμο μας εδώ και ένα χρόνο και ασχολείται ουσιαστικά με την μέριμνα αλλά και την στήριξη των κακοποιημένων γυναικών αλλά και με άτομα του περιβάλλοντος τους. Εμείς σαν δημοτική κοινότητα πιστεύουμε στην αναγκαιότητα ύπαρξης και ενίσχυσης του κέντρου>>. Στη συνέχεια ευχαρίστησε τους επιστήμονες που ασχολούνται με το κέντρο συμβουλευτικής για την προσπάθεια που κάνουν, με την υπευθυνότητα, την ευαισθησία, την ανθρωπιά που τους διακρίνει και την συμβολή τους στην αντιμετώπιση της βίας. Ο Δήμαρχος  Πρέβεζας κάλεσε όλο τον κόσμο να προσπαθήσουν όλοι μαζί να φτιάξουν μια κοινωνία με αρχές, μια κοινωνία προσφοράς και αλληλεγγύης.

kentrosymmitropolitis

Ο Μητροπολίτης Πρέβεζας  σεβ. Χρυσόστομος, αναφέρθηκε σε μια προσωπική του εμπειρία κατά την οποία ένα πνευματικό του παιδί του εξομολογήθηκε πως είχε χειροδικήσει στην γυναίκα του και τόνισε πως όταν κάποιος το κάνει τόσο εύκολα σίγουρα θα το επαναλάβει με την πρώτη ευκαιρία, με αποτέλεσμα να του γίνει συνήθεια. Η παντελής έλλειψη σεβασμού ανάμεσα στα ζευγάρια είναι αυτή που οδηγεί στις ρήξεις και τις άσεμνες χειρονομίες, πρόσθεσε. Το πρόβλημα της κακοποίησης των γυναικών, συνέχισε ο Μητροπολίτης, έχει διογκωθεί τα τελευταία χρόνια και είναι πολύ σημαντικό να ενεργήσουμε για την ενημέρωση των ανθρώπων αρχικά με σκοπό τελικά να εξαλειφθεί. Συνεχάρη τον κ. Μπαίλη για την δημιουργία του έργου και ευχήθηκε καλή επιτυχία και δύναμη στο έργο τους.

kentrosymvgeorgakos

Ο κ. Γεωργάκος Νικόλαος, Διοικητής του Νοσοκομείου Πρέβεζας, τόνισε πως δεν είναι μια απλή εκδήλωση αλλά μια ευκαιρία να μιλήσουμε στον τόπο μας για ένα σοβαρό κοινωνικό θέμα που μας αγγίζει άμεσα ή έμμεσα όλους μας. Σαν πολίτης και οικογενειάρχης, συνεχάρη αυτή τη δράση λίγες μέρες μετά την Παγκόσμια Ημέρα κατά της βίας των γυναικών. Ο ίδιος, όπως δήλωσε, ως διοικητής του Νοσοκομείου αλλά και όλο το προσωπικό έχουν γίνει πολλές φορές μάρτυρες των αποτελεσμάτων της βίας, όταν καλούνται να θεραπεύσουν τις πληγές των κακοποιημένων γυναικών, που αποτελούν και την μαύρη τρύπα της διάστασης του θέματος.<< Οφείλουμε όλοι μαζί να μάθουμε πώς να μην γίνουμε άθελά μας το τελευταίο και πιο δυνατό χτύπημα μέσα από την άγνοια αλλά να γίνουμε το χάδι και η αγκαλιά προστασίας μιας κακοποιημένης γυναίκας μέσα από την γνώση και την ενημέρωση. Το Γ.Ν Πρέβεζας βρίσκεται σε συζητήσεις για συνεργασία με την ΕΔΙΣΟΦ, το οποίο θα πραγματοποιήσει ένα κύκλο εξειδικευμένης εκπαίδευσης για το χειρισμό ανάλογων περιστατικών στο προσωπικό μας. Εκεί βρίσκεται και το μυστικό της πρόληψης, μέσα από την εκπαίδευση και την παιδεία.>>

kentrsymvokolia

Ακολούθησε ομιλία της Γενική Γραμματεία Ισότητας κ. Βάσως Κόλλια με θέμα «Η κακοποιημένη γυναίκα στην Ελλάδα του σήμερα: Διαστάσεις-Πρόληψη-Αντιμετώπιση» .

{youtube}1eQZ7rs5x_U{/youtube}

{youtube}NbUdwtiF9RY{/youtube}

{youtube}ZgaCXU4PBag{/youtube}

Εισηγήσεις έγιναν επίσης από τον Εισαγγελέα Πρέβεζας κ.Ευάγγελο Μάστακα και την ψυχολόγο του Κέντρου Πρέβεζας κα Πουλιάνου.

kentrsymvmastakas

kentrosymvpoulianou

                        

About Ομάδα Σύνταξης 80333 Articles
To PrismaRadio.gr είναι τo ενημερωτικό ραδιόφωνο της Βορειοδυτικής Ελλάδας

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*