Κάλεσμα της Αγωνιστικής Παρέμβασης εργαζομένων Πρέβεζας στην Πανεργατική Απεργία

Κάλεσμα της Αγωνιστικής Παρέμβασης εργαζομένων Πρέβεζας στην Πανεργατική Απεργία

Πανεργατική απεργία 27/11

συγκέντρωση ΕΦΟΡΙΑ Πρέβεζας, 10.00 π.μ. με τα Πρωτοβάθμια Σωματεία

Άνεμος ελπίδας έρχεται από τις εργατικές, λαϊκές και νεολαιίστικες κινητοποιήσεις στη χώρα μας και σε ολόκληρη την Ευρώπη. Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι φοιτητές και οι μαθητές βγαίνουν στο προσκήνιο. Απεργούν, διαδηλώνουν, αγωνίζονται ενάντια στην επιθετικότερη πολιτική της εργοδοσίας, της ΕΕ και του ΔΝΤ που έχει γνωρίσει ο αιώνας μας.

Οι μάσκες έπεσαν και οι αυταπάτες περί «χαλαρώσεων» και εικονικών εξόδων από το Μνημόνιο κατέρρευσαν! Η κυβέρνηση προχωρά με γρήγορους ρυθμούς την υλοποίηση του αντιδραστικού προγράμματος της ΕΕ και του ΔΝΤ. Υλοποιείται πρωτόγνωρη φοροληστεία του λαού, προωθούνται βαθιές αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις σε όλους τους κοινωνικούς τομείς (εκπαίδευση, υγεία, ασφαλιστικό)

Αξιολόγηση, νέο μισθολόγιο-φτωχολόγιο, νέο ασφαλιστικό, παραπέρα απελευθέρωση ομαδικών απολύσεων, νέος αντιαπεργιακός/αντισυνδικαλιστικός νόμος, ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας, απελευθέρωση πλειστηριασμών με υφαρπαγή της λαϊκής κατοικίας, επίθεση στα φτωχά λαϊκά στρώματα με «κόκκινα δάνεια» και χρέη είναι τα καυτά μέτωπα της περιόδου που έρχεται.

Σε ολόκληρη την ΕΕ εγκαθιδρύεται νέο καθεστώς μόνιμης δημοσιονομικής προσαρμογής, ισοσκελισμένων προϋπολογισμών και διαρκούς βαθιάς λιτότητας που στην ούγια τους γράφουν φτώχεια και ανεργία!

Απέναντι στο σύγχρονο μεσαίωνα που αναδύεται από τα πιο σκοτεινά υπόγεια της καπιταλιστικής βαρβαρότητας, ο αγώνας ενάντια στη σύγχρονη σκλαβιά των «εθελοντών», απλήρωτων εργατών, ενάντια στη φτώχεια, την ανεργία, τη τρομοκρατία και την υποταγή, είναι αγώνας επιβίωσης για το λαό!

Η απεργία της 27ης Νοεμβρίου δεν μπορεί να είναι μια ακόμα συμβολική απεργία. Χρειάζεται να αποτελέσει σταθμό στην αναγκαία εργατική αντεπίθεση ώστε να βγει στο προσκήνιο ο λαϊκός παράγοντας και να καθορίσει τις εξελίξεις. Καλούμε όλο το λαό της Πρέβεζας να συμμετάσχει μαζικά και μαχητικά στην απεργία τη Πέμπτη στις 27/11 στην απεργιακή συγκέντρωση στις 10 π.μ έξω από την εφορία και στη διαδήλωση που θα ακολουθήσει.

Για να μη ζήσουμε μια τέτοια ζωή, για να μην παραδώσουμε τα παιδιά μας δούλους του 21ου αιώνα, αξίζει να αγωνιστούμε!

Να κλιμακωθούν οι αγώνες. Οι σκόρπιες απεργιακές κινητοποιήσεις, μια εδώ και μια εκεί, που οργανώνουν μέχρι σήμερα οι συνδικαλιστικές ηγεσίες των ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ είναι εντελώς αναντίστοιχες της επίθεσης, ανίκανες να βάλουν φραγμό και να την ανατρέψουν.

Είναι ανάγκη να σαλπίσουμε συνολικό αγώνα, με μαχητικότητα, αποφασιστικότητα διάρκεια. Μέτωπο ρήξης και ανατροπής η μόνη απάντηση!

Για τα σύγχρονα δικαιώματα και τις ανάγκες της εργαζόμενης πλειοψηφίας

Ενάντια σε κυβέρνηση-ΕΕ-ΔΝΤ και σε κάθε επίδοξο διαχειριστή της ίδιας πολιτικής

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ εργαζομένων Πρέβεζας

About Ομάδα Σύνταξης 86256 Articles
To PrismaRadio.gr είναι τo ενημερωτικό ραδιόφωνο της Βορειοδυτικής Ελλάδας

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*