Ανακοίνωση Λαϊκής Συσπείρωσης Δήμου Ζηρού για την 17η Νοέμβρη

Ανακοίνωση Λαϊκής Συσπείρωσης Δήμου Ζηρού για την 17η Νοέμβρη

 

ΤΙΜΟΥΜΕ ΤΟΝ ΞΕΣΗΚΩΜΟ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

41 χρόνια από το Νοέμβρη του 73, τιμούμε την εξέγερση του πολυτεχνείου συνεχίζοντας την πάλη για τη ζωή που μας αξίζει.  

Η εξέγερση του πολυτεχνείου το Νοέμβρη του 1973 ενάντια στην αμερικανοΝΑΤΟική, φασιστική δικτατορία, οι στόχοι, τα οράματα και οι προοπτικές εκείνου του αγώνα για γενικότερες ανατροπές φωτίζουν και σήμερα το δικό μας αγωνιστικό βηματισμό.

Η κορύφωση αυτής της αντιδικτατορικής δράσης αποτελεί πολύτιμη παρακαταθήκη, δείχνει το δρόμο για τη συλλογική, μαζική, αγωνιστική στράτευση σαν αναγκαία προϋπόθεση για να απαντήσουμε σήμερα, όλοι μαζί, στη γενικευμένη επίθεση που δεχόμαστε στα δικαιώματα και τις κατακτήσεις μας από τις δυνάμεις του κεφαλαίου, την κυβέρνηση, την Ε.Ε.

Χωρίς αυταπάτες για καλύτερη διαχείριση του συστήματος, ο δρόμος της σύγκρουσης με την πολιτική των μονοπωλίων και του πολιτικού προσωπικού τους είναι μονόδρομος. Να απομονώσουμε τους φασίστες της Χρυσής Αυγής. Τώρα είναι η ώρα για οργάνωση, για ενίσχυση των αγώνων στο περιεχόμενο και στη συμμετοχή.

 

Να απαντήσουμε στους γενικότερους σχεδιασμούς των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και Ε.Ε. στην περιοχή, που εγκυμονούν νέες επικίνδυνες εξελίξεις για τον ελληνικό λαό και τους άλλους λαούς της περιοχής. Να καταδικάσουμε τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης που απ΄ τη μια εμπλέκει τη χώρα στους επικίνδυνους σχεδιασμούς των ιμπεριαλιστών, ενώ απ΄την άλλη συγκαλύπτει τον πραγματικό ρόλο των «συμμάχων» της χώρας ΝΑΤΟ, ΗΠΑ και Ε.Ε. στην περιοχή.

 

Όπως τότε, έτσι και σήμερα μπορούμε και πρέπει να παίξουμε καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξη εκείνων των αναγκαίων αγώνων που θα βάλουν τέρμα στη βαρβαρότητα. Η συμπόρευσή μας μέσα από τους φορείς και τα σωματεία, αποτελεί βασικό όρο για την ανατροπή της βαρβαρότητας, την αποτροπή των νέων βάρβαρων μέτρων.

 

Το μήνυμα του Πολυτεχνείου είναι πιο επίκαιρο από ποτέ και δείχνει μόνο ένα δρόμο : της ανυπακοής και του αγώνα για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών του λαού και της νεολαίας, για την κατάργηση κάθε εκμετάλλευσης και καταπίεσης.

 

 Μενέλαος Γείτονας, Δημοτικός Σύμβουλος Ζηρού με τη Λαϊκή Συσπείρωση

About Ομάδα Σύνταξης 86316 Articles
To PrismaRadio.gr είναι τo ενημερωτικό ραδιόφωνο της Βορειοδυτικής Ελλάδας

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*