Στράτος Ιωάννου: Στόχος μας η διεκδίκηση 36 γαλάζιων σημαιών για την Περιφέρεια Ηπείρου.

Στράτος Ιωάννου: Στόχος μας η διεκδίκηση 36 γαλάζιων σημαιών για την Περιφέρεια Ηπείρου.

Δύο σημαντικές συσκέψεις οι οποίες αφορούσαν το θέμα του τουρισμού πραγματοποιήθηκαν σήμερα Παρασκευή 14 Νοεμβρίου διαδοχικά στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας στις 10 το πρωί και στις 12 το μεσημέρι.

Η πρώτη σύσκεψη αφορούσε τον έγκαιρο συντονισμό των υπηρεσιών και όλων των εμπλεκόμενων φορέων για το θέμα των Γαλάζιων Σημαιών και πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Πρέβεζας Στράτου Ιωάννου σε συνεργασία με την Ειδική Γραμματεία Υδάτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, παρουσία του Ειδικού Γραμματέα Κωσταντίνου Τριάντη, ενώ στις 12 το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε στον ίδιο χώρο η πρώτη συνεδρίαση της Διατομεακής Επιτροπής σε θέματα τουρισμού.

DSC 0137

Στις πολύ σημαντικές αυτές συσκέψεις έδωσαν το παρόν πολλοί πολιτικοί φορείς, όπως ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσπρωτίας Θωμάς Πιτούλης, ο Δήμαρχος Πρέβεζας Χρήστος Μπαϊλης, ο Δήμαρχος Πάργας Αντώνης Νάστας, ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης, ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας Γιάννης Λώλος, η Αντιδήμαρχος Ν. Σκουφά Ροζίνα Βαβέτση, ο Αντιδήμαρχος Πάργας Νίκος Κασκάνης, ο Αντιδήμαρχος Ηγουμενίτσας Σωτήρης Μήτσης, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος του Δήμου Πρέβεζας σε θέματα τουρισμού, Βαγγέλης Συγκούνας, ο κ.Θωμάς Λογοθέτης, εκ μέρους του Γραφείου Προγραμματισμού του Δήμου, καθώς και αντιπροσωπεία της Ελληνικής Εταιρείας Προστασίας της Φύσης.

DSC 0138

Η επιτροπή είχε ως αντικείμενά της μεταξύ άλλων την παρακολούθηση και τον συντονισμό θεμάτων τουρισμού, την υποβοήθηση και τη διαχείριση κρίσεων, την παρακολούθηση και τον έλεγχο θεμάτων παραβατικότητας καθώς επίσης τη διατύπωση προτάσεων στα αρμόδια όργανα για τη λήψη κατάλληλων μέτρων που αφορούν στον έλεγχο των παρανομιών, στην καθαριότητα και στην ευταξία της περιοχής.

Ζητούμενο αποτέλεσε η παροχή όλης της αναγκαίας πληροφόρησης για τη διαδικασία απόκτησης Γαλάζιας Σημαίας με στόχο να ενταχθούν όσο το δυνατόν περισσότερες ακτές της Περιφέρειας Ηπείρου στο πρόγραμμα.

WP 20141114 002

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας κ. Στράτος Ιωάννου τόνισε ότι η σημερινή σύσκεψη ήταν σημαντική, και αυτό φάνηκε από τις ερωτοαπαντήσεις, τα ζητήματα και τα προβλήματα που τέθηκαν, γιατί όπως είπε κατά τη γνώμη του υπήρχε μια ελλιπής ενημέρωση μέχρι στιγμής, που σε συνδυασμό με την έλλειψη συντονισμού των Δήμων με άλλες υπηρεσίες δεν έχει φέρει μέχρις στιγμής τα απαιτούμενα αποτελέσματα.

Η γαλάζια σημεία, τόνισε ο κ. Ιωάννου αποτελεί τουριστική προβολή για την περιοχή μας και υπάρχουν πάρα πολλοί επισκέπτες που πρώτα κοιτάζουν, ποιες ακτές έχουν γαλάζιες σημαίες για να επισκεφτούν μια περιοχή. Οι προϋποθέσεις υπάρχουν και είμαι πολύ αισιόδοξος είπε ο κ. Ιωάννου αρκεί οι επαγγελματίες και ο Δήμος να ενεργοποιηθούν και να κινηθούν στη σωστή κατεύθυνση, καθώς η περιοχή μας έχει δυνατότητες να αποκτήσει από 6 σημαίες που έχει αυτή τη στιγμή, μέχρι και 36 σημαίες και αυτός είναι ο στόχος.

WP 20141114 003

Τέλος,από την πλευρά του ο Ειδικός Γραμματέας κ. Κων/νος Τριάντης χαρακτήρισε τις γαλάζιες σημαίες ως ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο και τόνισε ότι κάτι δε γίνεται καλά αφού είναι αδιανόητο η Περιφέρεια Ηπείρου να είναι η περιφέρεια με τις λιγότερες γαλάζιες σημαίες. Δεν πρόκειται για κάποια δύσκολη διαδικασία. Είναι ζήτημα θέλησης και συναπόφασης, είπε βάζοντας ως στόχο τουλάχιστον τη διεκδίκηση 36 γαλάζιων σημαιών, αλλά και ακόμη περισσότερων αφού πλέον μπορεί στην ίδια ακτή να υπάρχουν περισσότερες από μία γαλάζια σημαία.

About Ομάδα Σύνταξης 86061 Articles
To PrismaRadio.gr είναι τo ενημερωτικό ραδιόφωνο της Βορειοδυτικής Ελλάδας

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*