Στο πλευρό των παιδιών μας-Τοποθέτηση μαθητών-καθηγητών του Τρίτου Λυκείου Άρτας

Στο πλευρό των παιδιών μας-Τοποθέτηση μαθητών-καθηγητών του Τρίτου Λυκείου Άρτας

 Όπως και εσείς έτσι κι εγώ είμαι ένας από τους γονείς που βλέπω ότι το μέλλον των παιδιών μας καταστρέφεται, ποδοπατείται, οδηγείται στην ανέχεια, στην ανεργία, στη μη πρόσβαση σε δημόσιο σχολείο.
Τα παιδιά μας απεγνωσμένα και χωρίς χειραγώγηση μας ζητούν βοήθεια.

Κάντε κάτι για τις περιορισμένες επιλογές που έχουμε, είπαν. Θέλουν να τα διώξουν από τα σχολεία. Δημιούργησαν τα ΣΕΚ (Σχολές Κατάρτισης και όχι εκπαίδευσης), το 30% των μαθητών πρέπει να φύγει από το Λύκειο, πρέπει να μετατραπεί σε φτηνό εργατικό δυναμικό, σε δυναμικό μαθητείας χωρίς δικαιώματα, χωρίς ασφάλεια.
2.000 καθηγητές αυτή τη στιγμή είναι σε διαθεσιμότητα και δεν έχει αρχίσει η αξιολόγηση.

Μεθοδεύεται η ιδιωτικοποίηση των σχολείων, των Πανεπιστημίων. Όλα είναι μεθοδευμένα από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Η τράπεζα θεμάτων διαλύει το Λύκειο. Θέλουν ένα Λύκειο που να λειτουργεί με ιδιωτικο-οικονομικά κριτήρια. Η πρόσβαση σ’ αυτό να είναι των λίγων. Προσπαθούν με την αξιολόγηση των καθηγητών να τους κάνουν να δίνουν δείγματα πειθάρχησης στις εντολές του Υπουργείου ώστε να καταστήσουν τα σχολεία αναμορφωτήρια και τους εκπαιδευτικούς παιδοφύλακες. Πρέπει να υπερασπιστούμε τα δικαιώματά τους ν’ αγωνιστούν και να τα προστατέψουμε από το «ενδιαφέρον» του Υπουργείου που παραγγέλνει αστυνομικές επιχειρήσεις για να βρει υποκινητές.
Αυτοί πρέπει να ψάξουν να βρουν τον πραγματικό υποκινητή που δεν είναι άλλος από την πολιτική που εφαρμόζουν στην παιδεία και σε όλη την κοινωνία.

Πρέπει να συνκινηθούμε, να συμπαρασταθούμε, να συμπορευτούμε με τα παιδιά μας.
Όλοι μαζί τα παιδιά μας, εμείς, οι καθηγητές τους να υπερασπιστούμε τα μορφωτικά δικαιώματα της νέας γενιάς και του λαού μας.
Προτείνω να καλέσουμε όλους τους φορείς και τους εργαζόμενους της πόλης να συμμετάσχουν στη διοργάνωση πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου με αιχμή την πάλη ενάντια στο Ν. Λύκειο, την τράπεζα θεμάτων. Την πάλη για δημόσια, δωρεάν εκπαίδευση για όλους τους νέους.
ΒΕΝΗ ΣΑΠΡΙΚΗ
ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΣ

About Ομάδα Σύνταξης 86144 Articles
To PrismaRadio.gr είναι τo ενημερωτικό ραδιόφωνο της Βορειοδυτικής Ελλάδας

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*