Μάκης Βορίδης στη Βουλή: Η κυβέρνηση αποφάσισε την κατασκευή νέου νοσοκομείου στην Πρέβεζα.

Μάκης Βορίδης: Η κυβέρνηση αποφάσισε την κατασκευή νέου νοσοκομείου στην Πρέβεζα.

 

Υστέρα από ερώτηση του βουλευτή Σύριζα κ. Μπάρκα για την εξαγγελία της κυβέρνησης κατασκευής νέου νοσοκομείου στην Πρέβεζα, όταν το ήδη υπάρχον «αιμορραγεί» σε όλους τους τομείς, ο υπουργός Υγείας , Μάκη Βορίδης ανακοίνωσε επίσημα στη βουλή την απόφαση της κυβέρνησης να κατασκευαστεί νέο νοσοκομείο.

Όπως ανέφερε ο κ. Βορίδης, οι διαδικασίες παραχώρησης έκτασης έχουν προχωρήσει. «Ταυτόχρονα έχουν προχωρήσει και οι διαδικασίες επανεκτίμησης μιας υφιστάμενης προμελέτης , ο προϋπολογισμός πιθανόν να είναι μικρότερος από την αρχικό, αλλά αυτό είναι κάτι που θα το δούμε στη πορεία», σχολίασε.

Το νοσοκομείο θα χρηματοδοτηθεί από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων, παρόλο που είναι οι περιορισμένες οι δυνατότητες έργων υποδομής στο νέο ΕΣΠΑ σημείωσε ο υπουργός προσθέτοντας ότι η κατεύθυνση της κυβέρνησης είναι η κατασκευή νέου νοσοκομείου.

Δείτε το βίντεο:

{youtube}dXafoIkQZvw{/youtube}

 

Ακολουθεί το δελτίο τύπου του Βουλευτή Κώστα Μπάρκα που έκανε την επίκαιρη ερώτηση στη Βουλη:

 

“Συζητήθηκε σήμερα (06 – 11 -2014) η Επίκαιρη Ερώτηση του Κώστα Μπάρκα, Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Ν. Πρέβεζας, προς τον Υπουργό Υγείας κ. Βορίδη, όσον αφορά στις εξαγγελίες της κυβέρνησης για την ανέγερση νέου νοσοκομείου στην Πρέβεζα.

Ο κ. Υπουργός στην απάντηση του, δεσμεύτηκε για την ανέγερση νέου Δημόσιου Νοσοκομείου στην Πρέβεζα, κάτι το οποίο χαιρέτησε από την πλευρά του ο Κώστας Μπάρκας, καθώς αποτελεί κομβικής σημασίας ζήτημα για το νομό, τους κατοίκους και τους επισκέπτες του. Ένα απολύτως απαραίτητο έργο, όπου εδώ και χρόνια παραμένει εξαγγελία και ανακυκλούμενη υπόσχεση.

Σκοτεινά σημεία όμως παραμένουν, τα οποία είναι απολύτως απαραίτητα για την αξιοπιστία της δέσμευσης της κυβέρνησης. Ο κ. Υπουργός απέφυγε να διευκρινίσει κρίσιμες πλευρές του ζητήματος, όπως η Απόφαση Ένταξης, το χρονοδιάγραμμα των εργασιών και η απαραίτητη δημόσια διαβούλευση με την τοπική κοινωνία και το προσωπικό της Υγείας. Παράλληλα, απέφυγε να δεσμευτεί για την ουσιαστική στήριξη του υπάρχοντος Γενικού Νοσοκομείου, το οποίο έχει υποβαθμιστεί ραγδαία από την πολιτική των Μνημονίων. Από την απάντηση του κ. Υπουργού, το μόνο που επιβεβαιώθηκε είναι η βούληση της κυβέρνησης για την ανέγερση νέου Δημόσιου Νοσοκομείου στην Πρέβεζα, με χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Ακόμα και αυτό αποτελεί θετική εξέλιξη, που μένει όμως να πάρει σάρκα και οστά άμεσα.

Το ζήτημα της υγείας των πολιτών αποτελεί πρωταρχικό κοινωνικό αγαθό και ως εκ τούτου σημαντικό και αναφαίρετο δικαίωμα όλων των συμπολιτών μας χωρίς εξαιρέσεις. Η Δημόσια υγεία των ανθρώπων δεν προσφέρεται ούτε για αντιπαράθεση, ούτε όμως για προεκλογικές εξαγγελίες.

Ο ΣΥΡΙΖΑ Πρέβεζας και ο Βουλευτής του δεσμεύονται να παρακολουθούν και να ασκούν έλεγχο για όλες παραμέτρους της εξαγγελίας αυτού του τόσο κρίσιμου και κοινωνικά αναγκαίου έργου. Η ανέγερση ενός Νέου, Ανοιχτού και Δημόσιου Νοσοκομείου και η παράλληλη στήριξη του υπάρχοντος, πρέπει να αποτελέσει στοιχείου ελέγχου και πίεσης των ίδιων των πολιτών, της ίδιας της κοινωνίας της Πρέβεζας.”

About Ειρήνη Καζαντζίδη 85 Articles
Πτυχιούχος δημοσιογράφος Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Εργάζεται ως δημοσιογράφος στον Prisma 95,1 ενώ παρουσιάζει εκπομπή στον Energy 93,4.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*