Εκδικάση αγωγής Δημάρχου Πρέβεζας κατά δημοσιογράφου

Εκδικάση αγωγής Δημάρχου Πρέβεζας κατά δημοσιογράφου

Ολοκληρώθηκε χθες στο Μονομελές Πρωτοδικείο Πρέβεζας η εκδίκαση της Αγωγής για συκοφαντική δυσφήμηση που είχε καταθέσει, ο Δήμαρχος Πρέβεζας, κ. Χρήστος Μπαΐλης, κατά του δημοσιογράφου και εκδότη της τοπικής εφημερίδας «Τομή στην Ενημέρωση» Σπύρου Πλέουρα αξιώνοντας το ποσό των 24.000€. Η απόφαση θα εκδοθεί μέσα σε διάστημα τριών μηνών.

Στη δίκη κατέθεσαν ένας μάρτυρας από κάθε πλευρά. Για τον κ. Μπαΐλη ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Κοσμάς Κορωναίος και για το δημοσιογράφο, ο δημοσιογράφος, μέλος της Ένωσης Συντακτών Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου και συντάκτης της ηλεκτρονικής εφημερίδας atpreveza.gr, Παναγιώτης Τσόγκας.

Τον κ. Μπαΐλη νομικά εκπροσωπεί ο Δικηγόρος κ. Απόστολος Τάσσης, ενώ το Σπύρο Πλέουρα ο Δικηγόρος κ. Αριστείδης Φατούρος.

Στο πλευρό του Πρεβεζάνου Δημοσιογράφου ήταν πολλοί συνάδελφοι του, ο αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γιώργος Νίτσας, οι πρώην Δήμαρχοι Πρέβεζας Μιλτιάδης Κλάπας και Κώστας Παπαγεωργίου, το μέλος της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Πρέβεζας Βαγγέλης Νάνος, ενώ επιστολές στήριξης και διαμαρτυρίας, καταγγέλλοντας προσπάθεια φίμωσης του Τύπου, απέστειλαν δημοσιογράφοι από όλη την Ήπειρο και η Ένωση Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου Ελλάδος, δια του Προέδρου της Αντώνη Μουντάκη.

Θα ακολουθήσει και το ποινικό μέρος της υπόθεσης, καθώς ο κ. Μπαϊλης έχει υποβάλει και μήνυση κατά του κ. Πλέουρα, η οποία θα εκδικαστεί στις 7 Ιανουαρίου 2015.

 

Πηγή atpreveza.gr

About Ομάδα Σύνταξης 84463 Articles
To PrismaRadio.gr είναι τo ενημερωτικό ραδιόφωνο της Βορειοδυτικής Ελλάδας

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*