Υπό κατάληψη Γυμνάσια και Λύκεια στην Πρέβεζα- Μιλάει ο πρόεδρος ΕΛΜΕ Πρέβεζας Π. Λελοβίτης

Υπό κατάληψη Γυμνάσια και Λύκεια στην Πρέβεζα- Μιλάει ο πρόεδρος ΕΛΜΕ Πρέβεζας Π. Λελοβίτης

Δεκάδες σχολεία σε ολόκληρη τη χώρα τελούν υπό κατάληψη, με τους μαθητές να αντιδρούν στο νέο εξεταστικό σύστημα με την «τράπεζα θεμάτων», τις αλλαγές που έγιναν με το νομοσχέδιο του «νέου Λυκείου», την υποχρηματοδότηση των σχολείων και τα κενά σε εκπαιδευτικούς που εντοπίζονται σε ορισμένες μονάδες.

Στην Πρέβεζα, υπό κατάληψη ήταν χθες  12 από τα 25 σχολεία, ανάμεσά τους, το ΓΕΛ Λούρου, το ΓΕΛ Φιλιππιάδας, το ΕΠΑΛ Φιλιππιάδας, το Γυμνάσιο Πάργας και το ΓΕΛ Πάργας καθώς και το Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας. Σήμερα σύμφωνα με πληροφορίες ο αριθμος των σχολείων υπό κατάληψη έχει μειωθεί στα 5.

Oπρόεδρος της ΕΛΜΕ κ. Πάνος Λελοβίτης μίλησε στoν  Prisma 95,1 για την αιφνίδια μεν αλλά εντυπωσιακή δε, όπως τη χαρακτήρισε απόφαση των παιδιών να προβούν σε κατάληψη.

Οι μαθητές με μια απίστευτη ωριμότητα  προσεγγίζουν και περιγράφουν του κοινωνικούς φραγμούς που βιώνουν καθημερινά, μια ωριμότητα που μας ξενίζει, σχολίασε ο κ. Λελοβίτης.  Θέτουν επί τάπητος ουσιαστικά ζητήματα της εκπαίδευσης,  όσο αφορά τον εξεταστικό χαρακτήρα  της εκπαίδευσης , ειδικά στο Λύκειο με την τράπεζα θεμάτων, τον ελεύθερο χρόνο, ο οποίος είναι  ανύπαρκτος . «Δεν είναι τυχαίο ότι οι μαθητές αισθάνονται απέχθεια με τη πρώτη αναφορά στο σχολείο που συγκροτείται και εξελίσσεται στις μέρες μας», ανέφερε ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ.

«Ένα σύστημα που ίσως δε θα μας θέλει μορφωμένους» αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσαν οι μαθητές Λυκείου Άρτας, όταν συνειδητοποιούν ότι οι  τα παιδιά που προέρχονται από  λιγότερο οικονομικά ευκατάστατες οικογένειες δε θα μπορέσουν να σπουδάσουν.

 {youtube}NrvY86McBeo{/youtube}

About Παναγιώτης Κουνιάκης 8580 Articles
Δημοσιογράφος, μέλος της ΕΣΗΕΑ, Αρχισυντάκτης του LefkadaToday.gr, παρουσιάζει καθημερινά το απογευματινό μαγκαζίνο του Prisma 91.6

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*