4ήμερο αφιέρωμα στη φωτογραφία από την ΕΦΕ-Πρέβεζας

4ήμερο αφιέρωμα στη φωτογραφία από την ΕΦΕ-Πρέβεζας

Η Ελληνική Φωτογραφική Εταιρεία – Παράτημα Πρέβεζας, είναι στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσει τη διεξαγωγή 4ήμερου αφιερώματος στη φωτογραφία, με καλεσμένο τον Δρ. Γρηγόρη Βλασσά, καθηγητή φωτογραφίας στο ΤΕΙ Αθήνας στο τμήμα Φωτογραφίας και Οπτικοακουστικών.
Το αφιέρωμα περιλαμβάνει:
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14/11/2014
• Ατομική έκθεση φωτογραφίας του Δρ. Γρηγόρη Βλασσά με θέμα: «Ινδία».
Η έκθεση θα φιλοξενηθεί στην Οικία Αθανασιάδη (Σαπουντζάκη και Λ. Βύρωνος, Πρέβεζα) από 14 Νοεμβρίου έως 26 Νοεμβρίου 2014. Είσοδος ελεύθερη.
Εγκαίνια : Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014 και ώρα 19.30 μ.μ. Είσοδος ελεύθερη.
ΣΑΒΒΑΤΟ 15/11/2014 – ΚΥΡΙΑΚΗ 16/11/2014
• Διήμερο Σεμινάριο Φωτογραφίας με θέμα : «Δημιουργική φωτογραφία και Φωτορεπορτάζ».
Στο χώρο της ΕΦΕ-Πρέβεζας στο κάστρο του Αγ. Ανδρέα
Διάρκεια: 14 ώρες – 8 Θεωρία και 6 εργαστήριο
Τιμή συμμετοχής: 25 € Για τα μέλη της ΕΦΕ-Πρέβεζας
30 € Για μη μέλη
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΣΑΒΒΑΤΟ
10.30 – 14.30
Θεωρία της φωτογραφίας, φωτογραφία και τέχνη. Ανάγνωση του φωτογραφικού κάδρου. Εικαστικά στοιχεία στην οργάνωσή του. Σημειολογία της εικόνας.
16.10 – 19.30
Οργάνωση της φωτογραφικής ματιάς των συμμετεχόντων πάνω σε κοινό θέμα που θα επιλεγεί από τους συμμετέχοντες.
ΚΥΡΙΑΚΗ
10.30 – 13.30
Η φωτογραφία ρεπορτάζ – Φωτογραφικό δοκίμιο. Διαφορά φωτογραφικού δοκιμίου και φωτοειδησιογραφίας. Κανόνες στη βελτίωση μιας φωτογραφίας. Τρόπος παρουσίασης ολοκληρωμένων φωτογραφικών σειρών.
15.30 – 20.30
Επιλογή – βελτίωση των φωτογραφιών των συμμετεχόντων και οδηγίες για περαιτέρω βελτίωση στον τρόπο σκέψης και δράσης.
ΔΕΥΤΕΡΑ 17/11/2014
• Διάλεξη του Γρ. Βλασσά με θέμα: «Η μαρτυρία των γεγονότων του Πολυτεχνείου από τους φωτορεπόρτερς εκείνης της νύκτας».
Θα προβληθεί το βραβευμένο διαπόραμα, με χρυσό μετάλλιο στον Πανελλήνιο διαγωνισμό του 1998, έργο του ομιλούντος.
Στη Θεοφάνειο Αίθουσα Τέχνης (Εθν. Αντίστασης 17) Πρέβεζα, στις 19.30μ.μ.-21.30 μ.μ. Είσοδος Ελεύθερη.
Πληροφορίες – Δηλώσεις συμμετοχής στο σεμινάριο: Κατερίνα Κορωναίου τηλ. 6936565270.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

LOGO

Δρ.Βλασσάς Γρηγόρης , Καθηγητής
mail:vlassasg@teiath.gr

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Είναι Τακτικός Καθηγητής του τμήματος Φωτογραφίας και Οπτικοακουστικών του ΤΕΙ Αθήνας και εκλεγμένο μέλος του Συμβουλίου Διοίκησης του Ιδρύματος. Σπούδασε φωτογραφία κινηματογράφο και πλαστικές τέχνες στο Πανεπιστήμιο VIII στο Παρίσι. Έχει διδάξει σε μεταπτυχιακά προγράμματα στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο και σε αρκετά ευρωπαϊκά πανεπιστήμια θέματα για τη φωτογραφία, την τέχνη, τον πολιτισμό, το φως. Έχουν ολοκληρωθεί με επιτυχία ερευνητικά προγράμματα που ήταν ο επιστημονικός υπεύθυνος.
Έχει διατελέσει: πρόεδρος της Ελληνικής Φωτογραφικής Εταιρείας και σήμερα είναι επίτιμος πρόεδρός της, προϊστάμενος του τμήματος Φωτογραφίας & Οπτικοακουστικών Τεχνών του ΤΕΙ Αθήνας, αναπληρωτής Διευθυντής της Σχολής Γραφικών &.Καλλιτεχνικών Σπουδών του ΤΕΙ Αθήνας κ.α. .
Έχει συμμετάσχει σε πάρα πολλές ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό με έργα του. Διατηρεί μια σημαντική βιβλιοθήκη με σπάνιες εκδόσεις με γνωστικά αντικείμενα τη φωτογραφία, την τέχνη και τον πολιτισμό στην Ελλάδα. Έχει διατελέσει πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής και καλλιτεχνικός διευθυντής σε Πολιτιστικές εκδηλώσεις.
Έχει συγγράψει τα ακόλουθα θεωρητικά βιβλία: Επάγγελμα Φωτορεπόρτερ, Σπουδή στη Καλλιτεχνική Φωτογραφία και τις Οπτικοακουστικές Τέχνες, Φωτογραφικές Τεχνικές, Ο Φωτογράφος Ιάσων Αποστολίδης , Το χρονικό της Ελληνικής φωτογραφίας (1940-1981), Όπου υπάρχει φώς, Όψεις του Ελληνικού πολιτισμού.

About Ομάδα Σύνταξης 84459 Articles
To PrismaRadio.gr είναι τo ενημερωτικό ραδιόφωνο της Βορειοδυτικής Ελλάδας

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*