Όχι άλλα ψέμματα-Του Θεοδώρου Ε. Κολοβού

Όχι άλλα ψέμματα-Του Θεοδώρου Ε. Κολοβού

 Τη προηγούμενη Τετάρτη συνεδρίασε το Δημ. Συμβούλιο Πρέβεζας όπου συζητήθηκε και το θέμα των προτάσεων της Δημοτικής Αρχής για το έργο της ανάπλασης της Κυανής Ακτής και του Παντοκράτορα. Η συνεδρίαση ήταν πολύ ενδιαφέρουσα και στη διάρκειά της ειπώθηκαν πάρα πολλές αλήθειες , αλλά και αρκετά ψέματα. Επειδή τα ψέματα είναι μια κατάσταση που απεχθάνομαι , ένιωσα την ανάγκη να δημοσιοποιήσω μερικά από αυτά που ειπώθηκαν στη συνεδρίαση.

Α. Από τον πρώην Δήμαρχο κ. Μιλτιάδη Κλάπα ειπώθηκε ότι η μελέτη για την ένταξη του έργου της Κυανής Ακτής στα Π.Ε.Π. Ηπείρου το 2004 ήταν η ίδια με τη μελέτη με την οποία προτάθηκε το 2010 στο ΕΠΑΝ ΙΙ με φορέα υλοποίησης τον Ε.Ο.Τ. Εδώ όμως προκύπτει ένα σοβαρό ζήτημα.

Οι αρμόδιες Δημόσιες Υπηρεσίες ενέκριναν την αρχική μελέτη του 2004 για ήπιες παρεμβάσεις (ξύλινα κιόσκια, ξύλινοι ακτόδρομοι, πλακόστρωτα πεζοδρόμια κ.α.) και όχι μόνιμες κατασκευές από σκυρόδερμα, με σκοπό τη προστασία του περιβάλλοντος και την ανάδειξη του φυσικού τοπίου ως χώρου αναψυχής.

Όμως αυτά που άρχισαν να εκτελούνται σήμερα στη Κυανή Ακτή ,και σταμάτησαν μετά από τη δυναμική παρέμβαση των πολιτών ,κάθε άλλο παρά ήπιες παρεμβάσεις είναι. Aρα ή η μελέτη δεν ήταν η ίδια ή Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου έστειλε για έγκριση άλλα τεχνικά δελτία, διαφορετικά από τη μελέτη, ή οι Δημόσιες Υπηρεσίες έδωσαν έγκριση σε μελέτη που περιέχει κατασκευές από σκυρόδεμα μέσα σε δάσος ! Πού είναι η αλήθεια και πού είναι τα ψέμα , ακόμη κανείς δεν ξέρει Σίγουρα όμως κάποιος λέει ψέματα!

Β .Αναφέρθηκε από τον κ. Κλάπα ότι το έργο της Κυανής Ακτής δεν εντάχθηκε στα ΠΕΠ Ηπείρου το 2004 γιατί η διαμόρφωση του αιγιαλού της Κυανής Ακτής το 2004 ήταν διαφορετική από αυτή που περιέχεται στην αρχική μελέτη του κ. Βοκοτόπουλου το 1987.Όμως την προηγούμενη Πέμπτη (23-10-2 014) σε σύσκεψη που έγινε στο Δημαρχείο , στην οποία συμμετείχα, η προϊστάμενη των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου κ. Μωραΐτη μας είπε ότι το έργο δεν εντάχθηκε το 2004 γιατί δεν προλάβανε τις προθεσμίες!

Ποια είναι η αλήθεια ένας θεός ξέρει Σίγουρα όμως ένας τουλάχιστον από τους δύο λέει ψέματα

Γ .Στη διάρκεια της συζήτησης η κ. Μαίρη Μπόγδου , πρόεδρο του τοπικού παραρτήματος της Ελληνικής Εταιρείας Πολιτισμού και Περιβάλλοντος (ΕΛΛΕΤ), ρώτησε το Δήμαρχο κ. Μπαΐλη, γιατί δεν τέθηκε το θέμα για συζήτηση στη Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης(ΔΕΔ). Η Επιτροπή αυτή αποτελείται από εκπροσώπους φορέων αλλά και από απλούς Δημότες και έχει σαν ρόλο να συζητεί και να κάνει προτάσεις σε σοβαρά θέματα που αφορούν την πόλη.

Η απάντηση του κ. Δημάρχου ήταν ότι κάλεσε πέντε φορές την Επιτροπή Διαβούλευσης ,αλλά δεν μπόρεσε να συνεδριάσει λόγω έλλειψης απαρτίας. Επειδή τυχαίνει να είμαι και εγώ μέλος Επιτροπής Διαβούλευσης μπορώ να πω με βεβαιότητα ότι αυτό είναι ένα μεγάλο ψέμα.

Η Επιτροπή αυτή με τη σημερινή σύνθεση σχηματίσθηκε με απόφαση του Δημ. Συμβουλίου στις 29-3-2013. Από τότε συνεδρίασε μόνο δύο φορές .Τη πρώτη συζήτησε το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου για το 2014-10-31 και τον Οικονομικό Προϋπολογισμό συζήτησε τον κανονισμό λειτουργίας του Πολιτιστικού Οργανισμού και του Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου.

Από τότε ουδέποτε κλήθηκε να συνεδριάσει! Στη συζήτηση έλαβε το λόγο και ο κ. Κοσμάς Κορωναίος ,Δημοτικός Σύμβουλος της πλειοψηφίας ο οποίος υποστήριξε τη θέση του κ.Δημάρχου , λέγοντας μάλιστα ότι γνωρίζει το θέμα γιατί είναι μέλος της Επιτροπής Διαβούλευσης. Άλλο ένα ψέμα ! Οκ. Κορωναίος δεν είναι μέλος της Επιτροπής! (για τα ονόματα των μελών της Επιτροπής βλέπε το πρακτικό 7|2013 της συνεδρίασης του Δημ. Συμβουλίου).
Θεόδωρος Ε. Κολοβός
Πρώην Δημοτικός Σύμβουλος

About Ομάδα Σύνταξης 86030 Articles
To PrismaRadio.gr είναι τo ενημερωτικό ραδιόφωνο της Βορειοδυτικής Ελλάδας

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*