Την ανέγερση νέου νοσοκομείου στην Πρέβεζας επιβεβαίωσε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας κ. Γρηγοράκος (vid).

Την ανέγερση νέου νοσοκομείου στην Πρέβεζας επιβεβαίωσε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας κ. Γρηγοράκος (vid).

Την προγραμματισμένη επίσκεψη του στο Γενικό Νοσοκομείο Πρέβεζας πραγματοποίησε σήμερα 31/10/2014 ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας κ. Λεωνίδας Γρηγοράκος στο πλαίσιο περιοδείας του στα νοσοκομεία της Ηπείρου.
Ο κ. Γρηγοράκος πήρε αρχικά μέρος στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο νοσοκομείο με τους διευθυντές των τμημάτων, τον πρόεδρο του συλλόγου εργαζομένων και τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Πρέβεζας, διαμορφώνοντας μια ολοκληρωμένη εικόνα της υπάρχουσας κατάστασης του νοσοκομείου, αφού ενημερώθηκε για τις ελλείψεις, τα κενά στο ιατρικό προσωπικό και τα πολλαπλά προβλήματα που υπάρχουν το τελευταίο διάστημα.

DSC 0004
Στη συνέχεια παραχώρησε συνέντευξη τύπου στα τοπικά Μ.Μ.Ε ξεκινώντας εκφράζοντας την επιθυμία του Πρωθυπουργού για την ανέγερση νέου νοσοκομείου στην πόλη της Πρέβεζας, απόφαση η οποία έχει ληφθεί. Μπορεί είπε τα προβλήματα υγείας να είναι πολλά και να επιδεινώθηκαν με την κρίση αλλά οι πολίτες πρέπει να μπορούν να απολαμβάνουν ίσα δικαιώματα στην περίθαλψη της υγείας και να αισθάνονται ασφαλής με ένα Νοσοκομείο δίπλα τους.
Στη συνέχεια ανέφερε την πολύ καλή του συνεργασία με τη διοίκηση του νοσοκομείου ,και σημείωσε ότι με την σύμφωνη γνώμη των τοπικών κοινωνιών θα αλλάξουν οι λειτουργίες στα Κέντρα υγείας και ότι θα ενισχυθεί το ΚΥ Πάργας και Αγιάς, τα οποία θα αλλάξουν λειτουργικά.
Αναφέρθηκε στις συναντήσεις που είχε για το θέμα ο τοπικός βουλευτής κ. Δημήτρης Τσουμάνης, ξεκαθάρισε ότι το νέο νοσοκομείο θα γίνει σε χώρο που έχει παραχωρήσει ο Δήμος Πρέβεζας, αφού έχει δοθεί ήδη το οικόπεδο, με πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων, με χρονοδιάγραμμα υλοποίησης πέντε ετών και τόνισε ότι η μελέτη θα είναι περίπου ίδια, με κάποιες προσθήκες, με το νοσοκομείο της Ζακύνθου.
Σε ερώτηση για την εικόνα του νοσοκομείου Πρέβεζας τόνισε πως έστω και αργά θα πρέπει το νοσοκομείο να μετακινηθεί, να ενισχυθεί, να εκσυγχρονιστεί, πρέπει να γίνει ένα άλλο Νοσοκομείο και μέχρι τότε θα γίνουν παρεμβάσεις, όχι μεγάλου βεβαίως κόστους αλλά τέτοιες ώστε να γίνει καλύτερη η ζωή των ασθενών. Όσο για τις ελλείψεις προσωπικού στο νοσοκομείο της Πρέβεζας θα καλυφθούν σε πρώτη φάση με μετακινήσεις από τα Κέντρα υγείας, τα περιφερειακά ιατρεία και το ΠΕΔΥ.

{youtube}6_BiJxjzF04{/youtube}

About Βασίλης Κούρκουλας 11920 Articles
Ο Βασίλης Κούρκουλας καλύπτει την επικαιρότητα για τo PrevezaToday.gr και καθημερινά με τα ρεπορτάζ του παρουσιάζει όλες τις τοπικές εξελίξεις.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*