Ας σοβαρευτούμε επιτέλους! του Χάρη Τσάντη

Ας σοβαρευτούμε επιτέλους! του Χάρη Τσάντη

 

Ας σοβαρευτούμε επιτέλους!

Οι Δημοτικές/Περιφερειακές εκλογές πλησιάζουν και παρόλο που όλοι διακηρύττουν πως είναι διαφορετικές, ας μη γελιόμαστε, δεν είναι.

 

Οι υποψήφιοι κάνουν προγραμματικές ομιλίες και δηλώσεις, αναδεικνύουν τα φλέγοντα ζητήματα του τόπου. Δηλώνουν πως θα επιλύσουν άλυτα προβλήματα δεκαετιών, ότι θα προσκομίσουν χρήματα στα ταμεία του Δήμου και της Περιφέρειας. Είτε είναι ανεξάρτητοι, είτε στηρίζονται κομματικά γνωστοποιούν την ιδεολογική τους προσέγγιση και όποιος κάνει τη διαφορά σύμφωνα με τα παραπάνω κερδίζει και την εμπιστοσύνη των πολιτών.

Ο πολίτης όμως δεν πρέπει να δώσει σημασία σε τίποτε από αυτά. Είναι δυνατόν να ψηφίσει κανείς με γνώμονα τα παραπάνω; Ποιος σωστός ψηφοφόρος τα λαμβάνει υπόψιν του πριν την επίσκεψη στην κάλπη;

 

Ας σοβαρευτούμε λοιπόν και ας ψηφίσουμε όπως γνωρίζουμε, με την παλιά επιτυχημένη συνταγή.

 

Η επαγγελματική σου αποκατάσταση ή αυτή των άμεσων συγγενών σου θα πρέπει να είναι πρώτη προτεραιότητα. Με θάρρος πρέπει να πεις στον υποψήφιο: « Θέλεις να σε ψηφίσω; Θέλω δουλειά!». Κι όταν θα πας πρώτη μέρα στη δουλειά αυτή, τότε θα καταλάβεις πως η ψήφος σου δεν πήγε χαμένη. Τότε θα συνειδητοποιήσεις πόση δύναμη έχεις αγαπητέ πολίτη.

 

Ως δεύτερο κριτήριο είναι ο βαθμός συγγένειας με τους υποψηφίους. Α, όλα κι όλα! Δεν έχει σημασία αν δεν τον συμπαθείς, αν δεν συμφωνείς πολιτικά και κοινωνικά μαζί του. Σκέψου πως αν δεν τον ψηφίσεις, όταν θα τον συναντάς σε οικογενειακές γιορτές θα υπάρχει αμηχανία, ίσως έχθρα και μίσος. Δεν το χρειάζεται κανείς αυτό φίλτατε ψηφοφόρε.

 

Τέλος εσείς που από τα φοιτητικά σας χρόνια ακολουθείτε μια πολιτική/κομματική γραμμή σε όλες τις εκλογικές διαδικασίες δεν χρειάζεται να αλλάξετε τώρα. Μην σας μπερδεύει το νέο πολιτικό σκηνικό. Απλά πηγαίνετε με τους πολιτικούς που ήδη γνωρίζετε και δεν θα χάσετε.

 

Ας κάνουμε κι αυτές τις εκλογές μια τυπική διαδικασία, να ξεμπερδεύουμε επιτέλους.

 

Χάρης Τσάντης 

About Χάρης Τσάντης 2 Articles
Ο Χάρης Τσάντης είναι Φιλόλογος της Αγγλικής γλώσσας. Παρουσιάζει καθημερινά το πρωινό ενημερωτικό μαγκαζίνο του Prisma 95,1 ενώ στο prevezatoday.gr σχολιάζει τακτικά την επικαιρότητα.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*